ANASAYFA » yazarlar » 
    UYARMAYA ÇALIŞMIŞTIM
    İki gün önceki yazımda,özellikle miting sonlarında veya başlangıcında,provokatörlerin tahriki sonucu,istenmeyen olayların çıkabileceğini ifade etmeye çalışmıştım.
    Çünkü kızışmaya başlayan ve tahrikçilerin de gayretiyle (!) mitinglerin artık huzur içinde ve alkışlarla izlenmeyeceğini görmemek gibi bir lüksümüz yok.

    Herkesin bildiği gibi, bu seçimde heyecan yok.

    Şunu açıkça ifade etmek gerekir ki, bu millet seçimin yapılıp, yapılmamasıyla da fazla ilgilenmiyor. Yani, artık eskiden olduğu gibi, sokaklara dökülüp, büyük bir heyecanla partisini savunmuyor.

    Hatta seçimi konuşanların sayısı bile az.
    Millet, kendi derdine düşmüş vaziyette.
    Millet, ekmek peşinde koşuyor.
    Tabi, bulabilirse!
    Evet. Başa dönmek gerekirse, seçime 10 gün kala artık meydanlarda biraz olsun hareketlilik başlayacak demektir.

    Ama bu hareketlilik, miting alanlarında değil, bazı provokatörler tarafından miting dağılımında veya miting öncesi olacağa benziyor.

    Önceki gün, HOPA da Başbakanın konvoyuna saldırı düzenlenmesi, İstanbul’da MHP konvoyunun taşlı saldırıya uğraması tesadüf eseri meydana gelen olaylar değildir. Bu olaylar önceden planlanmış olaylardır.

    Hatırlarsınız DİKKAT başlığıyla yazdığım yazıda, böylesi olayların vuku bulabileceğini ifade etmeye çalışmış ve herkesin, özellikle liderlerin soğukkanlı ve de sağduyulu davranmaları gerektiğini belirtmiştim.

    Kısacası önümüzdeki 10 günde bu gibi olayların tekrarlanmaması için, liderlere büyük görevler düşmektedir. Bunun yanında vatandaşların da, hangi partiden olursa olsun, tahrikçilere kapılmamaları ve sağduyulu davranmaları gerekmektedir.

    İnşallah bundan böyle 12 Haziranı gönül rahatlığı ile ve de sağduyu ile atlatırız…