ANASAYFA » yazarlar » AHMET TANRIKULU
    HAYDİ GENEL BAŞKANIM YOLUMUZ AÇIK…
    Anadolu Basın Yayın Birliği Genel Başkanı Sayın Hasan Alparslan, Birliğin Web sitesindeki Kapı Aralığı başlıklı köşede yayınlanan 29 Mart 2010 tarihli \"Başkanlarım Bilsinler ki!..\" Başlıklı yazısında;
    Demokrasi ile yönetilen ülkemizde demokrasi ile yönetilen örgütlerde demokrasiyi içine sindirmiş bir Başkanda bulunabilecek vasıflar ve niteliklerle davranışlarına yön verecek ilkeler iyi seçilmiş sözcüklerle belirtmiş, yazının sonuna doğru bir şiirle süslenmiştir.
    Bir yerde başkan olan kişi; Orada kayıtlı bulunan birçok kişi arasından seçilerek orada bulunanların hakkını, hukukunu korumakla, kendisine verilen görevleri en iyi şekilde yerine getirmekle yükümlü, özüne, sözüne güvenilir kişidir.

    Diğer bir deyişle işlemlerinde, söylemlerinde ve eylemlerinde kişisel menfaat gözetme, adam kayırma, bulunduğu makam ve mevkii kötüye kullanma gibi yanlışlıklar yapmayacağına, herkesin güvendiği oradakilerin arasındaki en iyi ve yetkin kişi gözüyle bakılır.

    Bu itibarla sayın Genel Başkan\'ın kaleme aldığı yazıda, ülkemizin çeşitli illerinde görev alan şube başkanlarına bir nevi tüyo niteliğindeki başkanda bulunması özelliklere katılmamak mümkün değil.

    Çünkü Başkan, belirli bir kanun ve tüzük gibi mevzuat çerçevesinde bir araya gelen ve kayıtlı üyeleri bulunan dernek, birlik, parti, vakıf, oda ve şirket gibi çoğunlukla gönüllü insanların bir araya gelerek kurduğu bir tüzel kişiliği temsil eder.

    O tüzel kişiliğin menfaat ve çıkarlarını en üst seviyeye çıkarmayı, yeni hedeflere ulaşmayı ve ortaya çıkan projeleri gerçekleştirmeyi ekibiyle birlikte başkan üstlenir. Amaçlarına ulaşabildiği ölçüde başarılı sayılır.

    Bu yazıda ideal insan, ideal başkan resmi çizilmiş olduğu ve bu özellikteki insanların bulunamayacağı gibi kaygılar ve düşünceler akla gelebilir. Ama belirtilen çoğu gönüllü tüzel kişiliklerin başına getirilecek kişilerin özellikleri ve nitelikleri ne denli bu resme yaklaşırsa, ne denli bu resimle örtüşürse istenilen amaca ulaşmada başarı ihtimali o denli yüksek olacaktır.

    Ayrıca Sayın Hasan Aplarslan\'ın Birliğin Genel Başkanı olduğu da göz önünde tutulduğunda; Birliğin çeşitli kademelerinde hâlihazırda görev almış veya bundan sonra görev alacak şube başkanlarına yön verecek yönlendirmelerinin doğru olduğunu düşünüyorum.

    Genel Başkanımız Hasan Alparslan\'ın ürettiği projelerin biran önce uygulamaya yönelik çalışmalarını da takdir etmemek elde değil. Proje ve uygulamaların iller bazındaki teşkilatlarımıza da yansıyacağı ve mensuplarımızın sosyal ve ekonomik yönden gelişmelerine, kalkınmalarına katkıda bulunacağı inancındayım.

    Sayın Genel Başkanımızın \"Başkanlarım Bilsinler ki!..\" ifadeli yazısında ANADOLU BASIN YAYIN BİRLİĞİ\'NİN günden güne ülke sathına yayılarak teşkilatlandırmaya yönelik çağrıda bulunduğu apaçık ortaya çıkmaktadır.

    Bizler de Sayın Genel Başkanın çağrısına uyarak özverili çalışmalarımızla Birliğimizin amaçları doğrultusunda büyümesine ve yücelmesine katkıda bulunmayı bir görev addediyoruz. Çağrısına bütün gönlümüzle katılarak Haydi… Genel Başkanım yolumuz açık, el ele, kol kola gönül birliğiyle hedefe ulaşmak için azimle yürüyelim.

    Haydi… Genel Başkanım yolumuz açık ÜLKEMİZ BİZİMLE…
    Ahmet TANRIKULU
    Genel Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi