ANASAYFA » yazarlar » 
    Genel Başkanıma…
    Bizim mesleğimiz öyle bir kâğıt parçasına yazı yaz,oraya-buraya dağıt değildir.
    Bu meslek dünyayı yok etmek isteyenlerin önündeki en ciddi engeldir. Bu meslek kamuoyu vicdanının sesidir. Bu meslek, aydın ve çağdaş topluma ulaşan yolda ana taşlardan biridir.

    Memleketimizin içinde bulunduğu durum, mevcut potansiyellerine karşın gelişmişlik bakımından 81 il arasından en altlarda yer almasının temel nedenlerinden birisi, bu memlekette gazeteciliğin gelişmemiş olmasıdır.

    Güçlü ve ilkeli gazetelerin olduğu yerlerde halkın paraları kolay kolay oraya buraya çar-çur edilemez. Yatırımlar için aktarılan paralar ona buna peşkeş çekilemez.

    Devlet görevlileri, bürokratlar vatandaşı hor göremez, vatandaşın sorunu ile ilgilenmemezlik yapamaz. Ortada yapılması gereken ciddi işler dururken yan gelip yatamaz. Bütün bunlar olmadığı zaman da bir il bu denli geri kalamaz.

    Bizim mesleğimiz, yan gelip yatanlara, halkı sömürenlere ve kamu kaynaklarını ona buna peşkeş çekenlere karşı mücadeleyi gerektirirken dürüst, namuslu ve çalışkan memur, bürokrat ve siyasilere de memleketin sorunlarının çözümünde yardımcı olmayı gerektirir.

    Gazetecilik mesleğini bu ilkeleriyle yürütenler tüm dünyada hep çeşitli sıkıntılarla karşılaşmışlardır ve karşılaşmaya devam edeceklerdir. Bunu oldukça olağan karşılıyoruz. Çünkü bu eşyanın tabiatı gereğidir.

    Kısa bir süre önce genel merkezi Denizli de kurulan tüm ülke genelinde şube açmayı hedefleyen ANADOLU BASIN YAYIN BİRLİĞİ Genel Başkanımız Sayın Hasan Alparslan\'nın 29 Mart 2010 tarihinde yazmış olduğu \"Başkanlarım Bilsinlerki!..\" başlıklı yazıda tüm illerdeki şube başkanlarına çok güzel ve etkileyici sözler bulunmaktadır.

    Sayın genel başkanımıza teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum.

    Sayın genel Başkanımız Hasan Alparslan\'nın ifade ettiği gibi Masa başı politikalarıyla değil, ANADOLU BASIN YAYIN BİRLİĞİ mensuplarıyla omuz omuza hareket ederek vatanına-milletine değer veren, çalışmaların gerisinde değil, birlikte ve gerektiği zaman çalışmaların önünde giden, proje üreterek yapıcı, yaratıcı ve teşvikkâr bir çalışmayla tüm ülkemizde ANADOLU BASIN YAYIN BİRLİĞİ\'nin bayrağını dalgalandıracağız.

    Biz ANADOLU BASIN YAYIN BİRRLİĞİ Muş Şubesi olarak Tüzüğümüzde belirtilen amaçlar doğrultusunda ileriye dönük PROJELER üreterek ve ürettiğimiz projeleri uygulamaya koyarak tüm üyelerimizin sosyal ve ekonomik yönden de kalkınmasını sağlayacağız.

    Şimdiye kadar olduğu gibi bundan böyle de özellikle objektif ve tarafsızlık ilkelerimizden asla sapmadan okurlarımıza layık olmaya, memleketimizin her türlü sorununu dile getirmeye devam edeceğiz. Memleketi soyup soğana çevirenlerin karşısında, memleket için hizmet edenlerin yanında olmaya devam edeceğiz.

    Yazıma son verirken Sayın Genel Başkanımız sayın Hasan Alparslan bey\'e saygılarımı sunar, sayın genel başkanımızın yazdığı şiirin son dörtlüğünü küçük bir değişmeyle sizlerle paylaşıyorum.

    Basın, sanatçı, şairi, yazarı ile birleştik biz
    Ufka açıldık yılmadan hizmet verenlerdeniz
    Dost dedik, kardeş dedik kucaklaştık hepimiz
    Anadolu Basın Yayın Birliğine EVET EVET dedik.

    Emrullah Özbey
    Anadolu Basın Yayın Birliği
    Muş Şube Başkanı