ANASAYFA » yazarlar » AYHAN AYKANAT
    Birlikten Öte Yol Kalmadı
    Sayın Genel Başkanımız Hasan Alpaslan beyin \"başkanlarım bilsinler ki\" başlıklı yazısı birliğimizin adeta bir manifestosu gibi.
    Eğilmeden bükülmeden büyümenin güçlenmenin gereğini işaret eden Sayın Genel Başkan aslında çok önemli nitelikleri birliğimizin tüm şube başkanlarının üzerinde taşıyacak donanıma sahip olmasını isteyerek, basının bir anlamda içine düştüğü çıkmazı ve açmazı da ortaya sermektedir.

    Temel sıkıntı ne dediğini ne istediğini tam olarak ifade etme yeterliliği ve yeteneğinden yoksun olanların basın meslek örgütlenmelerinde köşe başlarını tutmuş olmalarından kaynaklanmıyor mu?

    Özellikle orta ve küçük ölçekli şehirlerde basının ne şiş yansın ne kebap yansın anlayışıyla iş yaptığını ve birilerinin bu ortamı fırsat bilerek adete kentlerimizi kendi özel rant alanları ilan ettiklerine tanık oluyoruz.

    Basın olarak bunlara ses çıkarmayacaksak neye ses çıkaracağız. Bunlara ses çıkarırken meslek örgütlenmelerimizi bizi itin kopuğun önünde kimsesiz bırakacaksa nasıl iş yapacağız ve nasıl toplumsal değerleri kalkındırıyor olacağız.

    İşte bu nedenle Sayın Genel Başkanın yol gösterici mesajlarının yer aldığı bu manifestoyu çok önemli buldum.

    Yakın zamanda saldırıya uğramış ve halen izlerini taşıyan birisi olarak örgütlü gücün ne olduğunu iyi bilirim. Bu duygularla birlikte hareketin, hareketi güçlendirmekten geçtiği gerçeğini bir kere daha derinden hissetmemiz gerekiyor.

    Sayın Genel Başkanın yazısında ifade edilen her bir cümlenin gereği yapılmamış olduğundan dolayı bu gün birbirleriyle bir olamayan basın kurumları, meslek gurupları arasından en az beraber hareket eden meslek olmaktadır.

    Öte yandan aslında aynı potanın içerisinde birbirini tamamlayan yazarı, çizeri, ozanı, şairi bir araya getiren bir büyük ailenin gücünü kimse sınamaya kalkamayacaktır.

    Çok sayıda deneyimlerin ve denemelerin ardından gelinen son nokta bu birliği oluşturmak ve devam ettirmektir.Birlikten öte yol kalmamıştır.

    AYHAN AYKANAT