ANASAYFA » yazarlar » DUYGU KARAHANOĞLU
    YAZIK!!!
    Tamara hikayesini herkes bilir. Ama biz yine Tamara hikayesini anlatalım.
    Akdamarda yaşayan Tamara her gece Türk sevgilisiyle gizlice buluşurmuş. Tamara herkes yatıp el ayak çekildikten sonra işaret lambasını yakar, sevgilisiyle buluşur. Gün ışığıncaya kadar iki sevgili, birlikte vakit geçirir.

    Kilisenin papazı Tamara\'nın her akşam işaret lambasıyla Türk sevgilisiyle buluştuğunu görür.Bir sonraki gün işaret lambasını yakar.Tamara\'nın sevgilisi lambaya doğru yüzer Papaz işaret lambasını başka yöne çeker genç o yöne doğru yüzer Papaz işaret lambasının yerini sürekli değiştirir.

    Türk genci de işaret lambasını takip etmekten iyice yorulur.Sulara gömülmeden önce \"ah Tamara\" der ve boğulur.

    Ermeni Tamara ile Müslüman Türk genci aşkı hazinle sonlanır.İki genç hayallerine kavuşamadan ayrılırlar. Geçen hafta Süryani Soley ile Müslüman Zekeriya ailelerinin karşı çıkmasına rağmen evlenir.

    Kızın abisi her ikisini de tek kurşunla öldürür.Farklı yorumlar yapılsa da ortadaki tek gerçek çiftin öldürülmesiydi.

    Sevgiyle birleşen hayatlar, bir başkasının nefret duygularıyla söndürülebiliyor.Birbirini seven iki yürek tek kurşunla hayata elveda diyor.

    Şimdi sormak gerekir dinler farklı olsa da, sevgiyle birleşen yürekler neden hayattan kopartılıyor?Nasıl bir nefret ki öz kardeşinin mutluluğunu yok ediyor.

    Sevginin yüceliğine erişemeyenler mutlak suretle etraflarına nefretle bakar olmayacak konuyu sorun yaparak çevresine dehşet saçar.

    Sevgiyi, seven anlar.Mutluluğun tarifini de mutluluğu bilen yapar.

    Hoca bir gün ağaçtan düşer yanına giden doktora hoca dönerek, \"bana ağaçtan düşeni getirin\".

    14.12.2010

    FATMA KARAHASANOĞLU