ANASAYFA » yazarlar » 
    ÖNCE VİRÜS SONRA AŞI
    Dünyayı kasıp kavuran domuz gribi şimdi de Türkiye\'yi kasıp kavuruyor. Türkiye\'nin dört bir yanından domuz gribi haberleri geliyor. Gelmekle kalmıyor ölümlerde başladı. Önlem üzerine önlemler alınıyor. Ancak yeterli mi tartışılır?

    Domuz gribi virüsünün neden yaratıldığına bakmak lazım. Aşı satmak isteyen bazı ilaç firmalarının iştahı kabardı. Milyonla telaffuz edilen aşı satıcı ilaç firmasının ekonomik krizi aştığını rahatlıkla söyleyebiliriz. 

    Sadece Türkiye değil domuz gribine yakalanan tüm ülkeler aşıya mahkum olacaklar. Başka şansları yok.

    Türkiye\'de domuz gribinden ölenlerin sayısı sekseni geçti. çok büyük bir rakam! Gripten korunmaya çalışmak çoğu zaman yetersiz kalıyor.

    Toplu yerlerde yaşamı gerektiren sistem, toplu ölümleri de getirmesi kaçınılmazdır. Köy yaşantısını bir şekilde yok eden sistem yığılma yaptığı kentleri nasıl sağlıklı hijyenik yapacak?!

    İç içe yaşamak zorunda bırakılan halk, ekonomiyi düşünürken, şimdi de hastalığı düşünmek zorunda kaldı.

    Domuz gribi aşısı Türkiye\'ye de geldi. Aşı olmak isteyenler kadar, aşı olmamak isteyenlerde var. Herkes kendine göre yorum yaparak, hastalıktan korunmanın çaresine bakıyor.

    Önümüzde Kurban bayramı var. Bir kısım hayvan satış yerinin durumu içler acısı.

    Her tarafta pislik kol geziyor. Hayvanlar dışkılarını rastgele bırakırken hayvan sahipleri de, temizleme gereği duymamaktadır.

    Açlıktan bir deri bir kemik olan hayvanlar kurban bayramı için kurban edilmeyi beklerken, satıcı da gelecek olan kurban paralarının hesabını yapıyor. Temizlik umurunda değil. Niye olsun ki?..

    Dünya yeni bir biyolojik silahla karşı karşıya. Bir yanda virüsü üretenler diğer yanda virüsü yok etmeye çalışanlar.

    ABD sevinçle bir o kadar gururla domuz gribine karşı ilaç ürettiğini tüm dünyaya duyurdu. Domuz gribine iyi gelecek ilaçların kara borsaya girmesi de, o ilaç firmasını aşırı derecede mutlu etti.

    Domuz gribi önümüzdeki aylarda daha da artış gösterecek Sağlık Bakanı Recep Akdağ, açıklamasında, domuz gribinin Aralık ayında daha ağır geçeceğine dikkat çekti.

    Vatandaşlar her şekilde uyarılıyor ancak vatandaş ne yapacağını tam olarak bilemediğinden aşı konusunda tereddütleri hala devam ediyor.

    Sağlık Bakanı riskli yaş gruplarını açıklamasına açıklıyor ancak her yaş grubu risk altında.

    Dünya Sağlık Örgütü salgın hastalık domuz gribiyle mücadele ede dursun halk, kendilerine göre korunma yöntemi arayışına girdi. Kimi evinde kalmayı, kimi aktarlardan şifa aramayı, kimi de yaylalarda yaşamayı tercih ediyor.

    FATMA KARAHASANOĞLU