ANASAYFA » yazarlar » 
    SINIRLAR AYRI YAŞAMLAR AYNI
    PKK terör örgütü ne yapmak istiyor? Kentlerde yapılanma çalışmalarına hız verirken, şehitlerde gelmeye devam ediyor.
    Olaylara objektif bakacak olursak, 1983 yılından bu yana aralıksız devam eden terör örgütü nasıl oluyor da, bitirillmedi veya bitirilemedi?

    Sınır ötesi harekatlar yapıldı, operasyonlara çıkıldı. Kısacası her türlü önlemler, alınmış ve uygulanmış. Kandil, Kato dağları bombalandı. Teröristlerin inlerine kadar girildi.

    Alınan bir haberle Murat Karayılan İran tarafından yakalanmış. Sonra serbest bırakılmış. Olayları tek tek anlatmaya gerek yok. Bilen zaten neyin ne olduğunu biliyor.

    Dünyada öyle bir siyaset geliştirildi ki, sınırlar ayrı fakat yaşamlar aynı. Tek tuşla dünyaya açılan pencereden kimler bakmıyor ki? Hintlisi, Yunanlısı, Türk\'ü, İngiliz\'i, Fransız\'ı, Rus\'u…farklı olan hayatlar birbirlerine empoze edilmek istenince, dünyaya açılan o tek tuş, tüm beyin hücrelerini hareketlendiriyor. Kayıp giden canlar, kayıp giden yıllarda kayboluyor.

    Her coğrafyanın yaşam koşulu farklıdır. Ancak öyle bir dünya düzeni var ki, hepsi aynı olmak zorunluluğu içerisine girdi.

    Terör öyle yada böyle bir şekilde bitirilmeli. Nereden nemalanıyorsa, bu nemanın yolları kesilmeli. Gencecik fidanlar, yok olup baba ocaklarına ateş düşmesin.

    Fransa, seçime kısa bir süre kala Türkiye\'ye tarihe bakmasını söylerken, Cezayir\'de yaptığı zulmü çoktan unutmuşa benziyor. Cezayir\'de bir buçuk milyon insan katletmenin izahını nasıl yapacak? Bir zamanlar sömürgesi olan Cezayir\'i kanlı gözyaşlarına boğduğunu ne çabuk unuttu. Şimdi bu ülke kalktı, Türkiye\'ye tarihle yüzleşmesini istiyor.

    Sarkozy, seçim takviminin yaklaşmasıyla Fransa\' da yaşayan Ermeni lobisiyle iyi geçinmek istiyor. Ermeni lobisinin, hatırı sayılır oy gücü var. Sarkozy de bu güçten vazgeçmek istemiyor.

    Bu dünyada en kötü şey menfaattir! Eğer birinden yada birilerinden menfaat güdüyorsanız vay halinize! Karşı tarafı her şekliyle kabul etmek zorunda kalırsınız. Hoşunuza gitse de, gitmese de. Yaptıklarını onaylamak durumunda olursunuz.

    Türkiye\'nin dününe bugününe bakmak gerekir. Geçmişte PKK ile ilgili yada Ergenekon örgütüyle alakalı hangi bulgulara rastlandı. Tüm bunların cevabını doğru vermek gerekir.

    Bilen zaten olayların akışını biliyor. Kürtlerin hangi şartlarda hak aradığını ya da PKK terör örgütünün hangi amaçla silaha sarıldığının altında yatan gerçeği yine bilenler biliyor.

    Irak hükümeti PKK\'yla mücadele edeceğini, Kuzey Irak\'a düzenli ordu göndereceğini söyledi. Ankara\'nın hoşuna gitti. Ancak somut bir adım atılmadı.

    14.10.2011

    DUYGU KARAHASANOĞLU