ANASAYFA » yazarlar » 
    ARAP BAHARI
    Geçen hafta Kuzey Afrika turuna çıkan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,ilk olarak Mısır\'ı ziyaret etti.
    Mısır\'da sevinçle karşılanan Başbakan Arap Liginde yaptığı konuşmada İsrail\' sert çıkışlarda bulundu. Mısır\'dan sonra Tunus\'a geçen Başbakan Erdoğan, Arap Baharı gezisinin son durağı Libya\'ydı. Libya\'da başkent Trablus ve Bingazi\'yi ziyaret etti.

    Ne var ki Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, devrik lider Muammer Kaddafi\'den sonra Libya\'yı ziyaret eden ilk lider olmak için Erdoğan\'dan erken davranarak İngiltere Başbakanı David Cameron\'ı arayıp birlikte Libya\'ya gitti. Böylece Libya\'yı ilk ziyaret eden liderler olarak tarihe geçtiler.

    Sarkozy ile Cameron Libya\'yı ziyaret ederken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Tunus\'taydı.

    Avrupa tarihten gelen alışkınlıklarını sürdürmeye kararlı. Her daim onların dediği olacak ve bir adım önde olmak için her türlü yola baş vuruyorlar.

    Başbakan Erdoğan, Arap Baharı gezisine çıkmamış olsaydı, İngiltere ve Fransa liderleri de, Libya\'ya gitmeyecekti. Kıskançlık krizi geçirdikleri ortada. Fransa, Libya petrollerinin % 35\'lik hissesini cebe indirmesi de, olayın bir başka yüzü.

    Ortadoğu ve Afrika yıllarca batının sömürgesi altında yaşam sürdü. Yer altı kaynakları yıllarca sömürüldü. Halk, aç ve sefil bırakıldı. Afrika\'nın bir çok ülkesinde bu açlık ve sefalet hala sürmektedir. Biyolojik silahlarla halkı canından bezdirenler, bugün onların sefalet içerisinde sürünmelerini izlemektedirler.

    Dünya bir tane, yeraltı kaynakları belli bir nüfusa hitap etmektedir. Dünya nüfusu arttıkça tüketimde o oranda artmaktadır. Artan nüfusla birlikte tüketim de o oranda artış göstermektedir.

    Batılı devletler, kendi halkını düşündüğü için geri gelmiş ülke halklarını düşünmemektedir. Sefaletle burun buruna getirilen o halklar, dış ülkelerden gelen yardımları bekleyerek yaşamlarını sürdürmek zorunda kalıyor.

    Başbakan Erdoğan\'ın Arap Bahar gezisi, Ortadoğu ve Afrika ülkeleri için tarihi önem kazandı. Gerek Mısır\'da, gerekse Tunus\'da gerek Libya\'da sevgi gösterileriyle karşılandı. Konuşması sloganlarla kesildi.

    Suriye lideri Esad için halkı ona inanmıyor diyen Erdoğan, Suriye halkının demokrasiyi hak ettiğini vurguladı.

    Gazze\'ye gidememenin hüznü içerisinde olduğunu ve en kısa zamanda ziyaret edeceğini de söyledi.

    15.09.2011

    DUYGU KARAHASANOĞLU