ANASAYFA » yazarlar » 
    DOKSAN DOKUZ YIL SONRA
    Libya semalarında ateşli danslar devam ederken, ölen sivillerin sayısı da, gün geçtikçe artıyor. Kaddafi, ısrarla görevinden ayrılmayacağını söyleyerek, halkına yaptığı zulmün farkında değil. Nato\'ya bağlı uçaklar, Libya\'da ki kentleri bombalayarak, muhalif grupların önünü açmasına açıyor ancak sivillerin ölümüne engel olamıyor.

    Kaddafi\'nin, batılı devletlerle olan diyalogu petrole dayalı olduğu için ilk Fransa savaş uçakları Libya semalarında göründü. Fransa cumhurbaşkanı Libya\'ya vurmak için adeta can attı. İlk keşif uçaklarını yine gönderen Fransa oldu.

    Oysa, daha düne kadar Kaddafi\'yle aynı karede poz veren Sarkozy, petrol antlaşması yapmıştı. Bugüne baktığımızda durum o kadar farklı ki, aynı karede bulunanlar bir zamanlar alış veriş yaptıkları için el sıkışırken, bugün bombalar Libya\'da el sıkışıyor.

    Dünyada her şey menfaate dayalı olduğundan dostluklarda rantlara göre değerlendirilmektedir. Libya, halkını kimler düşünüyor? Her ülke petrolün peşinde! Her biri alacak olduğu petrolün payını hesaplıyor. 

    Kaç varil petrol alırım, kaç varil petrolden ne kadar kar ederim.

    Düzen böyle kuruldu. Güçsüzlüğün anlaşıldığı vakit, dar gününde kimseyi bulamazsın. Ülkeler arasındaki durumda böyledir.

    Kaddafi, kırk iki yıl o koltukta oturdu. Halkı için ne yaptı? Bütün ülke gelirini kendi menfaatinde kullandı. Halk fakirmiş, halk mağdurmuş umurunda çoğu kez olmadı. Olmuş olsaydı bugünkü durum meydana gelmezdi.

    Dile kolay 144 ton altın. Kaddafi, bu altınları alın teriyle kazanmadı. Altınlar, kimin hakkı? Kimin malı? Batılı devletlere satmayı planladığı için ortaya çıktı.

    Görülüyor ki, diktatörler, demokrasiden nasibini almamış kişilerdir. Halkına zulüm eden bir devlet adamı devlet adamı değildir. Sorgulanması gerekir.

     Dış güçlerde eğer o ülke insanına yardım edecekse, daha doğrusu ediyorsa, kendi rantlarını değil, yardım ettikleri o ülkede yaşayanların menfaatini korumalıdır.

    Türkiye\'yi saf dışı yapmaya çalışan Fransa boyunun ölçüsünü alınca, yerine oturdu. Türkiye, beş savaş gemisi, bir deniz altıyla mavi sularda görev yapıp, barış dağıtacak.

    Mehmetçik 99 yıl aradan sonra tekrar Libya karasularında.

    26.03.2011

    DUYGU KARAHASANOGLU