ANASAYFA » yazarlar » 
    DÜNYA DÖNDÜKÇE
    Yer küre döndükçe, sorunlarda bitmeden devam edecek. Ortadoğu\'da yaşananlar herkesçe bilinen olaylara tanık olarak yaşam sürüyor. Afrika ülkelerinden Mısır, Tunus, Cezayir\'de ayaklanan halk, mevcut liderlerini istememektedir.
    Mısır\'ı otuz yıl yöneten Mübarek, artık istenmiyor. Halk, Mübarek\'in gitmesi için meydanlara döküldü.

    Eylem üstüne eylem yapıyor. Bu eylemlerde hayatını kaybeden de oldu. Ama Mübarek, gitmeyi düşünmüyor.

    Bakanları ı değiştirip, acil eylem planlarını hayata geçiriyor. İşsizliğin önüne geçmeye karar verdi.

    Daha demokratik bir anlayış içerisinde reformlar aldığını ilan ederek, halkın buna inanmasını istiyor. Halkın artık ağzı yandı, yoğurdu üfleyerek yemeye kararlı.

    Mübarek\'in oğlu yüz bavulla İngiltere\'ye gitmesi ülkedeki krizin boyutunu ortaya koymaktadır.

    Tunus, aynı durumda yıllarca tek elden diktatörce yönetilen Tunus artık dur diyor. Cezayir2de durum farklı değil.

    Peki! Halk, bugüne kadar neden sessiz kaldı? Daha doğrusu halk liderlerini neden istemiyor? Uzun yıllar liderlerine ses çıkartmayanlar şimdi neden isyan ediyor?

    Dünyanın jandarması ABD bu ülkelere de el attı da ondan. ABD, işine gelmeyen ülkelere uzun ellerini uzatarak, istediği karışıklığı yapıyor. Bunun başka izahı var mı?

    Irak\'ta, Afganistan\'da aynı senaryolar oynanmadı mı? Afganistan ve Irak\'ın güvenliğinden söz etmek ne kadar doğru olur.

    ABD, istediği oyunu, istediği ülkeyle oynar. Karışıklık yaratmak istiyorsa, bunun kimseye sormadan yapar. Daha sonra da dost olmayan elini uzatarak, yardım talebinde bulunur.

    ABD\'nin oyununa gelen ülkelerin durumun oryada. Irak hala belini doğrultamadı. Canlı bombaların nerede ne zaman patlayacağı belli değil. Bir gün durakta, bir gün otobüste, bir gün köprüde güvenli olmayan sokakların her yerinde canlı bombalar patlamaktadır.

    Liderlerin izleyeceği politika, halktan yana olduğu kadar güvende arz etmeli. Umulmayan hadiselerin ülkeleri savaşa sürüklediği unutulmamalıdır.

    Her ayrıntı düşünülerek, ince elekten defalarca geçirilmelidir. İş işten geçtikten sonra eyvah demenin hiçbir anlamı yoktur.

    04.02.2011

    DUYGU KARAHASANOĞLU