ANASAYFA » yazarlar » 
    CEVAPSIZ SORULAR
    Ergenekon davasının görüldüğü Silivri\'deki mahkeme yine gündem konusu oldu.
    Emekli Albay Arif Doğan, çapraz sorgu sırasında verdiği cevaplarla bir kez daha kafaları karıştırdı. Ve bir çok beyinde soru işareti bıraktı.

    JİTEM\'i kendisinin kurduğunu iddia eden Doğan, kendisinin dışında çalışanların sivil olduğunu söylerken, acaba kimleri koruyor? Neden yapıyor?

    Tüm bu soruların cevabını bilmek gerekir.

    JİTEM neden ve kim tarafından kuruldu? Doğan\'ın \"JİTEM\'i ben kurdum.\" Sözlerinin arkasında acaba neler var? Olaylar farklı yönleriyle masaya yatırılmalı diye düşünüyorum.

    Türkiye\'de 1980\'den sonra yeni bir süreç başladı. Çözümsüz sorunlarla birlikte, cevapsız sorularda çığ gibi büyüdü.

    Faili meçhul cinayetler, daima kafalarda soru işaretine yol açtı. Neden cinayetler aydınlatılamadı? Yada aydınlatılmadı.

    Kimler, neler ve kimden saklanıyor. Bir kaos içerisinde çalkalanıp, duruldukça sorularda istenilen yanıtı bulamaz. Kasıtlı ve bilinçli yapılan bu tür eylemlerin sonu gelmelidir.

    Toplum olarak görüşlerini paylaşamama gibi bir durum hasıl oldu. Bunun nedeni hiç araştırıldı mı? Daima \"sus konuşma, araştırma yapma sonun kötü olur\" söylemlerle bastırıldı. Gerçek nedir? Kafatası içerisinde bulunan beynin içerisinde hangi düşünce saklanıyor? Bu düşünceler neden açığa çıkartılmıyor.

    İnsan ömrü 70-80 yıldır. Tabii hastalık ve kazaları saymıyoruz. Öyleyse doğrular neden saklanıp, gerçekler söylenmiyor. Doğru, bir tanedir.

    İki yıldan fazla Ergenekon masaya yatırılıp, kaldırılıyor. Tutuklu ve tutuksuz sanıklar yargılanıyor. Suçlarını itiraf etmeleri isteniyor. Neyin suçu? Yada kimlerin suçu?

    Suçsuz yere hapishanede çile dolduranlar, bir an önce serbest bırakılmalıdır. Suçlu olan her kimse onlarda cezalarını çekmelidir.

    Tüm bunlar yapılırken, Hz. Ömer adaletiyle yapılmalıdır.

    19.01.2011

    DUYGU KARAHASANOĞLU