ANASAYFA » yazarlar » 
    RÜZGAR SERT
    Dünya nüfusu arttıkça sorunlarda o oranda artış gösterdi.Tunus,Mısır,derken Ortadoğu iyice karıştı.Diktatörler yavaş yavaş koltuğunu bırakmak zorunda kaldı.
    Hüsnü Mübarek, göstericilere 18 gün dayanabildi. Sonra istifa etmek zorunda kaldı. 82 yaşındaki Mübarek, ülkesinde ölmek istiyor. Hastalığının tedavisini de yine Mısır\'da yapmak istiyor. Ne de olsa o toprağın insanı.

    Ortadoğu\'da sular iyice ısındı. Halk artık rahat huzurlu yaşam arıyor. Cezayir, Fas\'ta karıştı. Halk, kaliteli yaşam için sokağa döküldü.

    Libya devlet başkanı Muammer Kaddafi akıllıca davrandı. İşsizliğin artışını yoksulluğu başbakanın yaptığını söyleyerek, sokağa dökülmek isteyen halkı ve muhalefeti durdurdu.

     Kaddafi bugün olayların yönünü değiştirip, ibreyi başbakana çevirdi. Ancak yarın ne olacak? Halk ne kadar bu yalana inanacak?

    Dile kolay Kaddafi\'de 42 yıl koltuğunu kimseye bırakmadı. Her defasında halkın önüne çıkıp, ne istediklerini sözüm ona sorup, iktidarda kalmayı başardı.

    Bundan sonra ne olacak? Diktatörleri devirmek için rüzgarlar sert esiyor. Esen rüzgarın önüne kimin geçeceği belli değil. Bir bakarsınız, ummadığınız bir başka diktatör rüzgarın önünde kendini buluverir.

    Artık devir değişti. Gelişen değişen teknolojide gençlerin sesine kulak verilmelidir. Değişim isteyen halkın önünde diktatörler perde gibi olmasın. 

    Herkes dünyanın nimetlerinden faydalanmak istiyor. O yasak, bu yasak, o denmez, bu denmez, böyle olmaz, öyle olmaz. Gibi söylemler, halkı daha da kışkırtıp, diktatörlerin işini zorlaştırdı. Bu da kaçınılmaz devrik liderliği ön plana aldı.

    Dünya değişti deniliyor. Oysa dünya değişmedi. Değişen insanlar oldu. Otuz kırk yıl önce ki, yaşamla bugünkü yaşam arasında bir hayli fark var.

     Hele de son on yılda ki değişim rüzgarı dünyanın her karesine esti. Koltuğu sağlam olan diktatörler istifa etmek zorunda kaldı. Mevcut diktatörlerde her an gitme korkusunu yaşamaktadır.

    18.02.2011

    DUYGU KARAHASANOĞLU