ANASAYFA » yazarlar » 
    BARAJIN BİR DE YOLU YAPILSA
    Atasu 1998\'den bu yana dilden düşmeyen barajdı. Nihayet Atasu Barajı geçtiğimiz hafta su tutmaya başladı. Su tutma törenine Trabzon Valisi,Maçka Kaymakamı,belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri,muhtarlar çok sayıda basın mensubu…
    Su tutma töreni görkemli bir şekilde gerçekleşemedi. Olsun önemli olan görkemli tören değil, Atasu\'nun su tutması ve Trabzon, Yomra, Akçaabat\'a su vermesidir.

    Atasu Barajı yukarıda yazdığım gibi inşaatına 1998 yılında başlandı. Bir çok siyasetçi, başbakan, bürokrat gördü. Yapılan yatırım dev bir yatırımdı. Ancak Atasu Barajına giden yolun iyileştirmesi lazım.

    Asfalt olan yolun bir çok yeri bozulduğu gibi büyük çukurlar mevcut. Ağır tonajlı araçların yarattığı bu olumsuz tablo giderilmeli. Daha düzgün, daha temiz bir yol olmalı.

    Siyasiler, oy zamanı o bölgeyi ziyaret etmemeli. Her daim hizmet götürülmeli. Atasu Barajından yukarı bir çok köy var ve bu köylerin yolları daha da bozuk. Kime görev düşüyorsa, yerine getirmelidir.

    Değişen gelişen dünyada yolların bu şekilde olması çok çirkindir. Atatürk\'ün dediği gibi \"efendiler, gittiğim her yerde benden okul ve yol istediler…\"

    Atasu Barajı\'nın, bölgeye çok yarar sağlayacağı aşikar. Trabzon\'un uzun yıllar içme suyu ihtiyacını karşılayacak. Bu da, su sorununa çözüm olacaktır. Geçmiş dönemlerde Trabzon, su sıkıntısı yaşamıştı.

    Enerji kaynaklarını yerinde ve zamanında kullanmak her bireyin aslı görevi olduğu kadar köylerimizin bozuk yollarının düzeltilmesi de, yetkililerin hizmetlerinin ilk sırasında olması gereken bir hizmettir.

    Hizmete siyaset karıştırılırsa, ikincilik ortaya çıkar. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan herkes hangi partiden olursa olsun hizmet almalıdır. \"benim partimden değilsin\" anlayışı ülkeyi sadece küçültür.

    31.12.2010

    DUYGU KARAHASANOĞLU