ANASAYFA » yazarlar » 
    SİZDE BUNU ÖDEYİN
    Sokak dilencilerini hepimiz biliriz.Kimi kaldırım kenarında oturarak, kimi de bir kağıt parçasına \"böbrek hastasıyım Allah rızası için yardım edin\" yazılı olan kağıdı elinde tutup dolaşarak dilenir.
    Bu tip dilencileri, bir çok kere gördük.Kimine para verdik, kimine bağırdık.Yaptıkları duygu sömürüsüne kızdık onları azarladık, payladık ve kovduk.

    Hiç birimiz süslü dilencileri görmedik yada görmezden geldik.Aslında en tehlikeli olanı süslü dilencilerdir.Bu dilenciler; güzel giyinir,diksiyonu düzgün kişilerdir.Paravan kurarak zengin iş adamlarından, reklam adına para istemektedir.

    Fiyatları yüksektir.Sokak dilencileri gibi elli kuruş yada bir lira istemezler paravan olarak kurdukları iş için en az reklam ücreti olarak dört bin lira istemektedirler.

    Zengin iş adamları, reklam isteyenlerin hemşerimdir bana memleketten haber getirdi yada beni memleketimin havasını taşıdı düşüncesiyle reklam için giden kişiyi reklam olsun diye yüklü bir çek yazar.

    Süslü dilenci çeki kapar kapmaz soluğu birlikte kumpas kurduğu arkadaşlarının yanında alır.Önce paranın miktarına bakarlar sonrada, çeki bankadan tahsil edip aralarında bölüşürler.

    Bu tipler aynı zamanda parazittirler.Çok konuşur, hiç iş yapmazlar.Bildikleri ve becerdikleri tek şey gevezelik edip, ötekini berikini eleştirmektir.

    Bir çoğu hayatını saksağan gibi geçirir.Eleştirilmeyi sevmez ama tenkit etmeye bayılır. Temel, bil bortlar da yazılan bir yazı görür yazıyı birkaç kez okur \"her türlü reklam alınır, her türlü reklam verilir\" Temel\'in hoşuna gider hemen adrese gider. 

    Kapıdaki görevli sorar; \"kimi göreceksin\" Temel kimseyi görmeyeceğini söyler kapıda ki görevli; \"öyleyse içeri giremezsin\" der.

    Temel reklam vereceğini söyleyince görevli bin liralık bir makbuz uzatarak \"önce bunu ödeyin sonra içeri girin \" der. Temel\'de cebinden bir kağıt çıkartarak üzerine iki bin lira yazar \"sizde bunu ödeyin o zaman.\"

    Günümüzde her şey bir oyun oldu. Oyunda, rol almak isteyenler kendine bir senarist buluyor ve istediği rolü yazdırıyor sonrada sahneye çıkıp dilediğini yapıyor.Bu oyuncuların en büyük izleyicileri dal kavuklardır.

    05.01.2011

    DUYGU KARAHASANOĞLU