ANASAYFA » yazarlar » 
    VİZE KALKTI FÜZE GELDİ
    Komşularımızdan vizeyi kaldırdık ama füze kalkanını kurduk.Dünya,Türkiye\'ye gözlerini çevirirken,Türkiye\'de kilerin çoğu kaderlerinden habersiz yaşamaktadır.
    Lizbon\'da yapılan toplantıdan çıkan sonuç, Türkiye\'nin geleceğini ne şekilde etkileyeceği, önümüzdeki yıllarda çok daha net anlaşılacaktır.

    ABD, silah üretmekten başka bir şey bilmediğinden dünyada savaşın çıkmasını canı gönülden isteyen bir ülkedir.Ekonomisini silaha bağlayan ABD,güçsüz yada gözüne kestirdiği ülkeleri vurmaktan asla çekinmez.

    Nato toplantısının yankıları hala sürüyor. İran\'a karşı olası bir güç yada İsrail\'i İran\'dan koruma planlarının olduğunu düşünenler haksız da sayılmaz.

    ABD, Irak\'a 2003 yılında vurduğu zaman şer üçgenindeki ülkeleri de vuracağını açık bir dille ifade etmişti. Bunlardan biri de İran\'dı. Şimdi dile getirmedikleri İran\'ı Türkiye\'ye kuracak oldukları füze kalkanları ne ifade edecek. Türkiye, hangi komşusuyla savaşıyor, hangi komşusuyla savaş aşamasında?

    Bilinen şu ki, üçüncü dünya savaşını çıkarmak isteyenler taşı tam gediğine oturtmaya çalışıyor. Stratejik bakımdan dünyanın gözü üzerinde olan Türkiye eline geçen imkanı çok güzel değerlendirmesi gerekir.

    ABD\'nin silah satışına destek olacak eylemler, Türkiye\'yi gelecek günler de sıkıntıya sokacağı bir gerçektir. Durup dururken topraklarımız üzerinden savaşa destek vermek olası bir savaşın ateşini de yakmış oluruz.

    Dünya liderlerinin bazıları dünyayı tek elden yönetmek arzusundadır. Sınırları kendi istediği şekilde kaldırmak istemesi de, bir çok ülkenin hak ve özgürlüğüne gasp etmiş manasına gelir.

    ABD, denizaşırı ülkeden kalkıyor, hiçbir hakkı olmayan topraklar üzerinde hak sahibi olmaya çalışıyor. Kendi halkının menfaati için diğer ülkelerin halkının menfaatini hiçe saymaktadır. Bunun adı özgürlük oluyor!

    Nato toplantısından çıkan sonuç, füze kalkanlarının Türkiye\'de konuşlandırılmasıdır. Uzun sözün kısası füze kalkanları Türkiye\'nin bir kentinde halkı selamlayacak.

    25.11.2010

    DUYGU KARAHASANOĞLU