ANASAYFA » yazarlar » 
    YERKÜREYE BAKIŞ
    Yer kürede yaşananlara şöyle bir göz atalım; aşırı yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymaları,orman yangınları,kül olan ağaçlar…
    Tüm bunlar yaşanırken bir çok yerde de, seçimler yapıldı. Fil dişi sahillerinde seçim sonuçlarını kabul etmeyen bir grup seçimlerin iptalini istiyor. Arabalar yakılıyor sokaklar insan çığlığı ile çınlıyor.ABD başkanı, Barack Obama seçim sonuçlarının kabul edilmesini ve sokak eylemcilerine yaptıkları eylemden vazgeçmesini istedi.

    Eğer eylem sona ermezse ve seçim sonuçları kabul edilmezse, Fil Dişi sahillerine yaptırım uygulanacağının altı da çizildi.Mübarek, koltuğunu kimseye kaptırmıyor.Geçen haftaki seçimlerde 508 sandalyenin 420 sini aldı. Kırk yıllık saltanat tökezlemeden devam etti. Kahire sokakları da, Mübarek\'e karşı eylem yapıyor.Sonuç asla değişmeyecek Hüsnü Mübarek seçimi aldı ve olay bitti.

    Kolombiya aşırı yağışların etkisiyle sular altında kaldı. Sele kapılanlar, toprak kaymalarında evini kaybedenler, yeni barınma evlerinde hayatlarına devam ederken, İsrail orman yangınıyla mücadele etti.

    14 yaşındaki bir çocuğun nargile kömürünü ormana atmasıyla başlayan yangın rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayıldı. Bir çok ülke yangın söndürme uçağı göndermesine rağmen yangın ancak 5 günde söndürüldü.

    Balkanlar Avrupa\'da dondurucu kıştan nasibini aldı.Sele kapılanlar, donarak ölenler, sular altında kalan tarım alanları… tüm bunlar kainatın, canlılara yazdığı bir senaryodur.

    Dünya\'nın gündeminde Wikileaks var. Özel belgelerin internette yayınlanması bir çok devlet başkanını harekete geçirdi.Amerika\'nın özel arşivinden çıkan notlar dünya gündemine bomba gibi düşerken Wikileaks yeni belgeleri yayınlamanın peşinde.

    İran\'la Rusya arasındaki anlaşmalar Türkiye\'yi yakından ilgilendiren belgeleri ortaya çıkaran Avustralya asıllı asker Londra\'da tutuklu olarak yargılanacak.

    Bunlarda önceden yazılmış senaryodan ibaret.

    Önce internette yayınlıyorsun sonrada gidip teslim oluyorsun!

    Amerikalı emekli subay, 2011\'in ilk ayında dünyayı ufoların ziyaret edeceğini açıkladı. Ufolar ilk olarak Moskova\'yı ziyaret edecek ardından Londra\'ya, Paris\'e gidecek. Ankara\'ya uğrarlar mı bilmiyoruz…

    Yer küre, bakalım önümüzdeki günlerde hangi olaylara sahne olacak!?.

    09.12.2010

    DUYGU KARAHASANOĞLU