ANASAYFA » yazarlar » 
    YUMURTA HESABI
    Emekli aylıkları, çılgınlık derecesindeymiş.Vay canına be!..
    Emekliler aldıkları ücreti yiye ,yiye bitiremiyor. Her gün uçakla bir başka kente sabah kahvaltısı yapmaya gidiyor,her akşam eğlence merkezlerin de gönlünce eğleniyor,bir gün giydiğini sonraki gün çöpe atıyor, her ay arabasının modelini değiştiriyor, her gün evinde on çeşit yemek pişiriyor!.

    Sayamadığımız daha bir çok etkinlik olabilir, ama biz bu kadar kafi dedik!..

    Şaka bir yana dursun.Emeklilerin çoğu geçim sıkıntısında parayı aldıkları ücretle, ay sonunu zor getiriyor. Sağlığı yerinde, kendini dinç hisseden emekli ek bir iş yapmak durumunda kalıyor.

    Hal, böyle olunca bir emeklinin, çılgınlık derecesinde maaş aldığı nasıl ağızlara alınıyor.

    Ekonomi şartlar her geçen gün ağırlaşan ülkemizde sadece emeklinin değil çalışanın da aldığı ücret, tatmin edici değildir.

    Hayal dünyasında yaşamıyoruz.Biraz gerçekçi olarak olaylara bakarsak sorunları daha net görürüz.Her gün gazete ve televizyonlar da intihar ve cinayetlere tanık oluyoruz.Nedenine baktığımızda incir çekirdeğini doldurmayacak konuların olduğunu görüyoruz.

    Demek ki, sağlıklı düşünme yeteneği bir çok kişide kayboldu.Etrafına farklı gözlerle bakanlar düşünmeden intihar ediyor ya da birini öldürüyor!..

    Bunun arkasında yatan en önemli neden ekonomidir.Deşarj olamayanlar sorunlarını beynin de biriktiriyor.Günler,haftalar,aylar derken beyinde biriken sorunlar birden patlak veriyor ve kişiyi olumsuzluğun kucağına itiyor bundan sonrası malum! Kişi artık kendinde olmuyor.

    Eğer, ekonomisi yerinde olsaydı kendine bir tatil yapar sorunlarını beyninde biriktirmezdi.

    Eskiden asgari ücretle şu kadar yumurta alınırdı bugün, asgari ücretle bu kadar yumurta alınıyor.

    Böyle basit matematiksel hesap yapanlar Türkiye\'nin bugün ki hayat koşullarına neden baksın.Kimler nasıl yaşıyor, kimler nasıl geçiniyor.

    14.12.2010

    DUYGU KARAHASANOGLU