ANASAYFA » yazarlar » 
    İSRAİL\'İN ÇİRKİN YÜZÜ
    Rotamız Filistin, yükümüz insani yardım sloganıyla yola çıkan Mavi Marmara gemisi ne oldu da Gazzeye gidemedi? Nedeni ortada! Deniz haydutları buna izin vermedi. Ama bu deniz haydutları öyle bildiğiniz deniz haydutlarından değil.Bir ülkenin silahlı donanması.
    İsrail hükümetinin askerleri.

    Akdeniz\'de uluslar arası sularda seyir eden yardım gemileri büyük umutla yola çıkmışlardı. Her yolcu, Gazze\'de yaşayanlara daha doğrusu Filistinlilere yardım etmenin heyecanı içerisindeydi. Tek hedefleri, toplanan yardımları ihtiyaç sahiplerine dağıtmaktı.

    Ancak istedikleri olmadı. İsrail askerleri buna izin vermedi. Vermediği gibi bazılarını öldürdü. Öldüremediklerini yaraladı. Yaralayamadıklarını göz altına aldı.

    Dünya, İsrail\'in yaptığı vahşete kayıtsız kalmadı. Her ülkeden tepki yağarken, Türkiye üslubunu sertleştirdi. Başbakan Recep Tayip Erdoğan; \"dostluğumuz ne kadar kıymetliyse, düşmanlığımız da o kadar şiddetlidir..\" diyerek İsrail\'i uyardı.

    Yardım gönüllüleri, İsrail askerleri tarafından göz altına alınırken, işkenceye maruz kalmaları da, olayın ayrı bir boyutu. Hangi akla hizmetle gözaltına alıyorlar, hangi akla hizmetle işkence yapılıyor?

    İsrail iyice şaşırdı. Öyle bir şaşırdı ki, her gün kan akıtmayı alışkanlık haline getirdi. Ortadoğu\'da tam bir pürüz ülke oldu. İşin ilginç yanı diğer ülkelerde yaşayan Yahudilerde İsrail\'in yaptığı zulümden hoşnut olmadığıdır.

    Görülüyor ki, İsrail hükümeti halkını da gerektiği kadar düşünmüyor. Belli bakanların dünyaya ve insanlığa bakış açısıdır. Netanyahu, saldırıdan sonra kendi halkına seslenirken yine iki yüzlülüğünü ispatladı.

    Dünya ülkeleri İsrail\'le olan ilişkilerini bundan böyle gözden geçirmelidir. İsrail, çıkarı uğruna harcamayacağı hiçbir ülke neredeyse kalmadı. Masum insanların üzerinden geçinmeyi marifet edindi. Yıllardır Filistin halkına kan kusturdu ve kusturmaya devam ediyor.

    Filistin\'de hala insanlık dramı yaşanıyor. İşin ilginç yanı hiçbir dünya ülkesi buna dur demedi diyemiyor. Ortadoğu\'da İsrail sevilmese de, yaptığı zulümler yanına kar kalıyor.

    Ortadoğu gönül elçisi İngiltere eski başbakanı Tony Blair, İsrail\'in bir an önce Filistin\'den ablukayı kaldırmasını isterken, İsrail hükümeti kılını kıpırdatmadı. İsrail\'in bu tutumu diğer ülkeleri hiçe saydığı anlamına da geliyor.

    İnsani Yardım Vakfı tarafından organize edilen yardım yolculuğu amacına ulaşamadı. Ancak İHH\'nın verdiği mücadele asla unutulmamalıdır.

    03.06.2010

    FATMA KARAHASANOĞLU