ANASAYFA » yazarlar » 
    MAVİ MARMARA ENGELLENDİ
    İsrail bir kez daha nasıl ülke olduğunu dünyaya gösterdi.Uluslar arası kara sularda yardım gemilerine saldırdı.İnsani Yardım Vakfı, tarafından organize edilen,Avrupa ülkesinden vatandaşlarında katılımıyla Gazzeye yardım götürmek için yola çıkan Mavi Marmara Gemisi İsrail donanmasının saldırısına uğradı. Gönüllü yola çıkan gemiler,Filistin\'e yardım ulaştırmak için dirense de,karşılarında kan içen İsrail askerleri vardı.
    İsrail\'in yaptığı bu davranış dünya tarihinde görülmemiş bir kara leke. Gönüllü olarak yola çıkan, bu insanlara yapılan bu çirkin davranış nasıl açıklanabilir? Tek suçları yardım getirmek. Ancak canlarından olanlar da var.

    İsrail hükümeti açıklama yapsa da, insanlık adına utanç verici tutum sergiledi. Türkiye Cumhuriyeti, bu aşamadan sonra İsrail hükümetiyle her türlü anlaşmayı kesmeli. Ticaret olayını sonlandırmalıdır.

     Dünyanın hiçbir yerinde görülmeyen bu davranışı İsrail pahalıya ödemelidir. Elbette İsrail halkını suçlamıyoruz. Ancak karar koltuğunda oturanlar yardım gönüllülerini öldürecek kadar vahşileşti.

    İsrail, Ortadoğu\'da kendini güç olarak görüyor. Ancak suni bir gücü olduğunu artık bütün dünya gördü. Savunmasız ve silahsız gönül elçilerine silahla saldıracak kadar gözü dönmüş bir ülke. Diğer bir ifadeyle deniz korsanı!..

    Dünya yeniden şekil alırken, ABD ağırlığını kaybediyor. Ortadoğu\'nun güçlü ülkesi olan Türkiye, İsrail\'e tanıdığı 24 saatlik süre dolmadan tüm yardım gönüllüleri uçakla Türkiye\'ye gönderildi.

    Bunu iyi okumak gerekir. Türkiye gücüyle yaptıramayacağı hiçbir iş yok. Dünya basını da bu eksende birleşti. \"Türkiye Ortadoğu\'nun en büyük ülkesi.\"

    İsrail, bir an önce Filistin\'e uyguladığı ablukayı kaldırmalıdır. Hamas\'a kızabilir ancak Filistin\'de masum sivil insanlarda yaşıyor. Yardım gemileri insani yardım taşımalarına rağmen İsrail\'in saldırılarının uğruyorsa, İsrail şeytandan da beter bir ülke olduğunu bir kez daha dünyaya ispatladı.

    Mavi Marmara\'da her milletten, her dinden insan vardı. Hepsinin tek görüşü masumlara yardım etmekti. Yardım gönüllüleri arasında İsrail vatandaşı da vardı. İsrail askerlerinin gözü döndü. Acımasızca silah ve el bombası kullandı. Karşılarında askeri donanma yoktu. Sadece yardım gönüllüleri vardı.

    Rotamız Filistin yükümüz insanı yardım sloganıyla yola çıkan gemiler Gazzeye yardımlarını ne yazık ki dağıtamadı. İstemedikleri engelle karşılaştılar. Mavi Marmara engellendi.