ANASAYFA » yazarlar » 
    GÜVENLE BAKABİLMEK
    Bir başkasının etkisi altında kalmadan, idealist ve ilkeli olarak yola çıkanlar daima başarıya ulaşır. Özü sözü bir olup, dürüstlük şemsiyesi altında birlik ve beraberlik için toplanmayı hedef bilenler başarıya bir adım daha yakındır.
    Ağır başlı sözünün arkasında olanlar, hiçbir zaman rüzgara göre esmez. Çünkü kendi doğruları ve ilkeleri vardır.

    İşte! Böyle düşünce içerisindekiler topluma faydalı olur. Aydınlık yarınların gerçek sahipleri bunlardır.

    Anadolu Basın Yayın Birliği Genel Başkanı Hasan Alparslan, şube başkanlarından olmaları gereken yerde olmalarını isterken, nasihatlerini tümceler arasına yaydı.

    \"Masa başı politikalarıyla değil, ANADOLU BASIN YAYIN BİRLİĞİ mensuplarıyla omuz omuza hareket ederek vatanına-milletine değer veren, çalışmaların gerisinde değil, birlikte ve gerektiği zaman çalışmaların önünde giden, proje üreterek yapıcı, yaratıcı ve teşvikkâr kişidir.\"

    Alparslan, Anadolu Basın Yayın Birliği, çatısı altında toplananları çalışmaya ve üretmeye davet ederken, dürüstlük ilkesinden ayrılmamalarını özellikle vurguladı.

    Haklıyı haksızı ayırırken, adaleti elden bırakmamalarını öğütledi. Koltuk sevdası çekenlerin şube başkanı olamayacaklarını açık dille ifade etti.

    Anadolu Basın Yayın Birliği, hedeflediği yolda ilerlemenin haklı gururunu yaşıyor. Bu gurur gelecek günler için daha da, onur verici. Çatısı altında topladığı üyelerle başarıya koşuyor.

    Her adım yeni bir başarının yeni bir başlangıcı oluyor. Bu demektir ki, Anadolu Basın Yayın Birliği sağlam basıyor, gelecek kuşaklara örnek ve iyi bir isim bırakacak.

    Kalemini güçlüden yana kullanıp, menfaat peşinde koşanlarla uzaktan yakından ilişki kurulamaz.

    Anadolu Basın Yayın Birliği, olarak el ele verip, gereken işlere imza atılacaktır. Her kim bana ne, derse işte o zaman çatı çatlar ve yıkılır.

    Kanuni Sultan Süleyman, bir gece uyuyamaz. Sağa döner, uyku yok, sola döner uyku yok. Ne yapacağını bilemez. Birden ayağa kalkar. Eline kağıt kalem alır.

    Süt kardeşi Yahya Efendi\'ye içini kemiren düşüncesini, \"saltanatım ne olacak? Ne zaman yıkılacak?\" yazar.

    Adamlarını çağırır ve notu derhal Süt kardeşi olan Yahya Efendi\'ye ulaştırmalarını ve cevabı hemen almalarını emreder. Saray adamları Yahya Efendi\'nin dergahına doğru yola çıkar.

    Yahya Efendi\'nin dergahına varırlar. Kapıyı hızla çalarlar. Yahya Efendi\'nin müritleri kapıyı açarak, gece yarısında, ne istediklerini sorar. Saray adamları, Yahya Efendi\'ye Kanuni Sultan Süleyman\'dan not getirdiklerini söylerler.

    Mürit, Yahya Efendi\'nin uyuduğunu söylese de, saray adamları padişahın kesin emri olduğunu söyler. O sırada Yahya Efendi, gelir. Olan biteni öğrendikten sonra Kanuni Sultan Süleyman\'a üç kelimelik cevap yazar.

    Saray adamları notu alır almaz doğru Kanuni Sultan Süleyman\'ın yanına varırlar. Kanuni kağıda yazılan notu bir kere okur. İnanamaz! Bir daha okur!

    \"Senin tahtından bana ne birader!\" Kanuni hiddetlenir, \"bu ne yahu! Yahya bana ne yazdı?\" Soluğu dergahta alır. Yahya diye yeri göğü inletir. Yahya Efendi, \"Süleyman! Ne işin var burada? Gece adamların uyutmadı, şimdi sen ne oluyor?\" Kanuni Sultan Süleyman; \"asıl sana sormalı, sana bir not yazdım.

    Cevabında bana ne diyorsun? Bu ne! Ne demektir? Açıklama bekliyorum.\" Yahya Efendi; \"sen yazdığımı anlayamamışsın.

    Askerlerin arasında yada saray adamlarının içinde ne zaman bana ne sesleri çoğalırsa, saltanatın o zaman yıkılacak.\" Der.

    \"Bana ne\" cilik ne zaman gündeme gelirse, o zaman kopmalar yaşanır. Ama bizler! Anadolu Basın Yayın Birliğini başarıya taşımak, yürütmek ve Anadolu basınını güçlendirmek için çalışacağız.

    DUYGU KARAHASANOĞLU

    ABYB TRABZON ŞUBE BAŞKANI