ANASAYFA » yazarlar » 
    HAYAT,SADECE KENDİ HAYATI MI !
    Trafik kazaları azalacak yerde daha da artış göstermektedir. Sürücü koltuğunda oturanlar kendilerini dünyanın hakimi görmesi felakete davetiye vermesi demektir.
    Her şey bir anda olur ve biter. Zaman içinde kaybolan, zaman geri almak mümkün değildir. giden can gider, kalan can kalır.

    Hız yapmak marifet olduğu kadar farklı bir değişim ! Eşine dostuna hava atmak, entel görünmekte neyin nesi ? Nereden çıktı bu ? Çıkar efendim, çıkar sana ne bundan ! Doğru ya hayat senin hayatın.

    Benim hayatım, onun hayatı, ötekinin hayatı,berikinin hayatı, amamda hayat sapığı oldun. Olur efendim, olur, her şey olur ! Hayat sapığı da olunur, göl canavarı da.

    Bir başkasının hayatı kimseyi ilgilendirmez. Ancak toplumda yaşamanın bazı kuralları vardır. herkes bu kurala uymak zorundadır. Trafik kurallarına uymak sanırım modası geçmiş, işe yaramayan bir kural değildir. gelişi güzel davranışlar sergileyemezsin.

    Adam var, on yaşında ki çocuğuna arabayı veriyor, adam var on yaşındaki çocuğuna arabaların arasında mendil sattırıyor. Her ikisi de, trafik kuralının çiğnediğinin farkında değil. Çocukları satranç oyunu piyonu gibi kullanmaktadırlar.

    Hayat, kendi hayatı, çocuğunun hayatı ! Arabada ezer, kendiside döver. Her şeye karışamazsınız ki ! Zaten, böyle bir hakkınızda yok.

    Trafik canavarı, can almıyor. Canavara, bizler can veriyoruz. Her kuralı ihlal edip, gelişi güzel araba kullanılırsa sonuçlarda öyle gelişigüzel olur. ister yaya, iter araçlı olunsan trafikte belli kurallara riayet etmek şarttır.

    Kırmız ışığın anlamı nedir ? Sokağı arada bir, yeşil, turuncu göstermek için değil. Ama günümüzde o amaçla kullanıldığı kesin. Araçların bir kısmı zoraki kırmızı ışıkta dururken yayaların hiçbiri durmadan akan trafiğin önüne atlayarak geçiş yapmaktadır.

    Durum böyle olunca, günlük nafakasını çıkarmak için bekleyen canavara yem olunur.

    Canavarın buradaki aslı görevi, hata yapanları affetmeden yemek. Ya sürücünün görevi ?! Herhalde canavarın kollarına atlamak değil ! Öyleyse, kurallı yaşayalım yaşamayanları uyaralım.

    Uygulamayanları tekrar uyaralım, fazla uyarı yapmak göz çıkarmaz, malda eksiltmez.

    DUYGU KARAHASANOĞLU