ANASAYFA » yazarlar » 
    ÖZÜR MEKTUBU
    Kış ayı İsrail ile gerilme ayı oldu.İsrail kriz yaratmak için sudan bahaneler uydurarak, Türkiye\'yi küçük düşürmeye politikası yürütmektedir.Son olarak Türkiye Büyükelçisine yapılan alçak koltuk muamelesi Ankara\'yı ayağa kaldırdı.
    İsrail\'in derhal özür dilemesini isteyen Ankara, Büyükelçinin geri çağrılabileceğini ifade etmesi, tansiyonu daha da yükseltti. Bu gelişmeden sonra İsrail hükümeti geri adım atarak, Türkiye\'de özür diledi. Türkiye özür mektubunu inceledikten sonra karar verdi.

    Ancak İsrail Savunma Bakanı Barak\'ın Türkiye\'ye yaptığı ziyarette Gül ve Erdoğan tarafından kabul edilmemesi de, İsrail\'e bir tepki olmuştur.

    İsrail, Ortadoğu topraklarının tek hakimi ve tek sahibimiymiş tavır sergilemesi, her geçen gün tehlike arz etmektedir. Filistin halkının yaşam alanları daraltıldığı gibi ateş toplarının altında yaşama mahkum bırakıldı. Kamplarda büyüyen bir çok çocuk geçmişle gelecek arasında nasıl bir bağ kuracaklarının bilincinde değil.

    Korkunç bir gelecek onları beklemektedir. İsrailliler Filistin topraklarını işgal ederek, topraklarına toprak katmaktadır. Filistinliler mülteci konumuna düşürülmektedir. Kamp yaşantısı yaşam biçimleri haline geldi.

    İsrail hükümeti Türkiye\'yi de, küçültmek için fırsat kolladığı bir gerçek. Ama Türkiye\'nin cevabı ağır oldu. İsrail, özür dileyerek kiminle dans ettiğini anlamış oldu. Türkiye, küçük bir ülke değildir. Bölgenin en büyük ve en gelişmiş ülkesidir.Türkiye komşularıyla iyi geçinmek için her seferinde arabuluculuk görevi üstlendi. İsrail pervasız tutumu af edilir cinsten değildir.

    Keskin sirke küpünü zarar. İsrail\'de yaptığı yanlışın bedelini ödemek zorunda kaldı. Ne oldu? Dünya basınına bomba gibi düştü. Her ülke kendine göre yorum yaptı. Sonuçta İsrail\'in itibar kaybettiği aşikardır.

    Türkiye, bulunduğu konum itibariyle çok dikkat etmesi gerekir. Dış düşmanlar fırsat kollamaktadır. Türkiye, güçlü duruşunu asla kaybetmemelidir. İtibarını anlık da olsa düşürmesi geleceğe kara leke gibi sürülecektir.

    Tarihe baktığımızda batının, çirkin oyunlarını görürüz. Aynı senaryolar bugün için de, mevcut. Batı elde etmek istediğini edene kadar mücadelesini sürdürür. Bunu için Türkiye\'nin birlik ve beraberliği çok önemlidir.

    Bölgeler arasında ki, ayrımcılık Türkiye2yi parçalamaktan başka hiçbir işe yaramaz.Ufacık İsrail,Türkiye Büyükelçisini küçük düşürüyorsa! Bundan ders çıkartılmalıdır. İsrail, bugün özür diledi. Ama yarın kimse bilemez.

    16.01.2010
    DUYGU KARAHASANOĞLU