ANASAYFA » yazarlar » 
    AZRAİL Mİ, PARA MI ?
    Günümüzün en korkulu kelimesi \"para\" bu sözcük o kadar ürpertiyor ki, sohbetin ortasında \"para\" nın ismi geçer geçmez sohbet gerilerek, buz gibi soğumaktadır. Sadece basit sohbetle iş bitse,iyi devlet sektöründe para daha da, değişerek adeta canavarlaşmaktadır.
    Paranın girdiği yerde mafyayı aramamakta enayiliğin bir başka çeşidi. Para neredeyse gruplaşma, yalan, adam öldürme... daha bir çok olumsuzluklar gündeme gelir.

    Öyle ki, para mı Azrail mi birine söyleseniz düşünmeden \"Azrail gelsin para mı vermeyeyim\" der. E mübarek adam, Azrail canını alacak, paranı ver de, biraz daha yaşa...

    İşte, paraya ne kadar değer verildiğinin küçük örneği. Ucuz hayatların, gündemde oluşları yada mantar gibi çoğalmalarının ardından parayla satın alınarak topluma baş belası olmaktadır.

    Adam toplayıp, bir başkasının üzerine salmak, haksız yere haraç toplamak gibi yasal olmayan bu işleri yapanların en büyük nedeni \"para\" dır. Sonrada \"mafya\" adını alarak, zengin iş adamı sıfatıyla karşımıza çıkar.

    Bir ülkenin eğitim seviyesi düştü mü her türlü bela, pislik o ülkede barınır. Ankara Ticaret Odasının yaptığı araştırma eğitim seviyesinin ne denli alt seviyelerde seyir ettiğini bir kez daha tokat gibi yüzümüze vurdu. Fuhuş sektöründen para kazanma yolunu seçen yada seçtirenler dünyanın en adi mahlukatları olduklarını dünyanın önüne çıkıp, haykırmalıdır.

    Bir çok insan dolandırıcılığı marifet sayıp, meslek edinmektedir. Bu konuda yasalarımız sağ olsun. Birkaç gün göz hapsi ardından nasihat sonra salı ver de ! Nereye ? Dolandıramadıkların varsa, git onları da dolandır. Sözün kısası dolandırıcılığa da destek vermektir.

    Yaşamak için her bireye para lazımdır.Fakat fazlası yada haksız para kazanma veya kazandırma ahlak kurallarıyla bağdaşmamaktadır.

    Parayla satın alınamayan Azrail,süresi dolanı vakit geçirmeden kollarına alır, gider. sevenleri,el öpenleri üzülür ağlar,çaresizce etraflarına saldırarak ateş saçar.

    İşte Azrail, ne mafya babası, ne sokakta ki dilenci, ne üniversitede ki baş örtü,ne partici, ne de parayı sevendir.Onun adı Azrail, görevi can almak,kimin canını ? Tüm fanilerin,sizce para mı, Azrail mi ?..

    DUYGU KARAHASANOĞLU