ANASAYFA » yazarlar » 
    BU VATAN BİZİM
    Yaşlı dünyamız bir yılı daha geride bıraktı. Bir önceki yılın değerlendirmesi yapılırken, yeni yılın uğur getirmesi için temennilerde bulunuldu.
    Yeni yılın takvimini şöyle bir kaldıralım. Eski yılda neler yaşandığına bir bakalım;Ergenekon davalarının tek tek görülmesi, tahliye kararlarının alınması, Cumhurbaşkanı Gül\'ün yurt dışı gezisi esnasında güzel şeyler olacak söylemesi, İsrail en kanlı eylemlerine imza atarken,yüzlerce Filiitinlinin ölmesi, ABD\'nin ilk siyahi başkanı Obama\'nın yemin töreni,DTP\'nin kapatılması, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç\'a suikast iddiaları, Özel Kuvvetler Komutanlığına bağlı Seferberlik Tetkik Kurulu Başkanlığı\'nın günlerce aranması, Tokat\'ta yedi askerin şehit edilmesi, Sümela Manastırında ayin tartışması, domuz gribi salgınından binlerce insanın ölmesi, Aden\'de deniz haydutlarının dehşet saçması…

    Türkiye\'nin, önünde kocaman 2010 yılı var. 2009\'dan devralınan sorunlar bu yılda gündemin ilk sıralarında kendilerine yer bulacak gibi görünüyor. Zamlarla yeni yıla merhaba derken, 2010 yılının zor geçeceği şimdiden belli. Yoksulluk, açlık sınırı insanları hayattan bezdirdi.

    Bunun üzerine zamlarda eklenince, zor hayat şartları daha zorlaştı. Sokak çatışmalarının artması, terör örgütü yanlılarının polisle çatışması, akıllarda bir çok soru işareti bırakmasına neden olurken, yaşlı dünyamız bunca kimyasal silahların atıklarını temizlemiyor.

    Her gün doğa afetleriyle karşı karşıya kalıyoruz. İklim değişikleri de, yaşlı dünyamızın ne kadar yaşlandığını açıkça ifade ediyor.

    Her yılbaşında, \"yeni yıl tüm insanlığa barış, huzur, sağlık getirmesi dileğiyle.\" Mesajı dillerde dolaşır. Ne var ki, bu mesaj sadece dillerde bir şarkının nakaratı olarak kalıyor.

    Sözcükler dudaklardan dökülürken, hayatın akışı belli güç sahiplerinin isteği doğrultusunda akıyor.

    Her şey güç meselesi ya! Kimin gücü varsa onun dediği oluyor. Dünya barışı önemli değil. Önemli olan ceplerin daha da şişmesi!

    Türkiye, yeni yılla birlikte bazı başlangıçları da, imza atacak. Mevcut değerler değişim gösterse de, belli temel üzerine kurulan ülke aynı temelde kalmalıdır.

    Yapılan eylemler kişiselliğe dökülmeden ülke menfaatine göre yapılmalıdır. Siyasi görüş ne olursa olsun, insanlar arasındaki birlik ve beraberlik ön planda tutulmalıdır.

    Türkiye, kolay kazanılmadı. Her karış toprağı şehit kanlarıyla ıslandı.

    Bunun için gün birlik ve beraberlik günüdür. Yeni yılın ikinci gününde İstanbul Dolapdere\'de polisle çatışmaya giren terör örgütü yandaşları nasıl dalalet ve gaflet içinde olduklarını gösterdi.

    Bu ülke hepimizin. Batılı güçlerin oynadığı oyun neredeyse tutmak üzere. Herkes sağduyulu olmalı. Bu vatan, bu toprak bizim!!!

    02.01.2010
    DUYGU KARAHASANOĞLU