ANASAYFA » yazarlar » 
    GÜNDEM FIRTINASI
    Türkiye\'de gündem çok değişiyor! Ayak uydurmak çok zor. Ergenekon davaları teker teker görülürken, ergen ekon davası için sanık durumda olup,hastanede tedavi gören paşalar, mahkemem sonucu tahliye edilenler,DTP\'nin açılması ve eski DTP\'lilerin o partiye geçmesi.
    Eski DTP Başkanı Ahmet Türk,\'e ve Diyarbakır milletvekili Aysel Tuğluk\'a beş yıl siyasi yasak getirilmesi, KCK operasyonları, PKK\'nın şehir kadrolarına yönelik yapılan baskınlar, gözaltılar, yüksek tansiyon u biraz daha yükseltti.

    Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanının göz altılarına verdiği tepki, küfürlü konuşmaları, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç\'a suikast iddiaları. Türkiye\'nin gündemine bomba gibi düştü.

    İki subayın Arınç\'ın evini gözetlemesi ve askerlerden birinin sakladığı kağıdı yutmaya çalışması kamuoyunu şaşırttı. Genelkurmayın açıklaması; \"iki asker Arınç\'o değil başka bir köstebek askeri takip ediyordu.\" Açıklaması fırtınaları durduramadı.

    Türkiye, geçen hafta ilklere tanık oldu. İlk kez polis, askeri karargahta arama yaptı. Sözü edilen iki askerin çalıştığı Özel Kuvvetler Komutanlığına bağlı Seferberlik Tetkik Kurulu Başkanlığı on saat arandı. Binbaşı ve albay odaları aranacaktı.

    Ancak polis, karargahta başka odaları da aramak istedi. Asker buna izin vermedi. Genelkurmayın gizli ve arşivi olduğu söylendi. Arama 25 Aralık Cuma akşamı mesaiden sonra 19.30\'da başlamış, sabaha kadar sürmüştü.

    O gecenin sabahında Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, ve Kara Kuvvetleri Komutanı Işık Koşaner, Başbakanlık resmi konutuna giderek üç saat görüştü. Bu da Türkiye tarihinde yaşanan bir ilkti.

    Türkiye, nasıl bir sürece geldi? Sokaklar hareketlendi. Gün geçmiyor, küçük çocukların polislere taş atan görüntüleri olmasın. Polis aileler çocuklarınıza sahip çıkın çağrısı yapsa da, çocuklar taş atmayı sürdürüyor. Hiç de hoş olmayan görüntülerin başka illere sıçramaması en büyük temennimiz.

    Toz duman gündemde, toz duman sokaklar. Türkiye\'ye fayda getirmez. Daha da kötü günlerin başlangıcı olur. Bu bağlamda herkese görev düşüyor. Sağduyuyla olaylara yaklaşmak her vatandaşın yapması gereken bir davranıştır.

    Muş\'ta yaşananlardan ders çıkartmak lazım. Kör bir kurşunla hayatını kaybeden muhtarın iki gen.ç kızı öksüz kaldı. Zaten anneleri olmayan bu genç kızların hayatları nasıl geçecek? Gelecekten ne anlıyorlar? Hayatlarının baharında en büyük acıyla tanıştılar.

    Bu tip eylemlerin ,ilk ve son olması herkes için daha hayırlı. Sonu gelmez kısır Döngüler zarardan başka kar sağlamaz.

    Türkiye, küresel ekonomik krizin tüm ağırlığını omuzlarında hissederken, domuz gribinden ölen yüzlerce vatandaşı hayatını kaybetti. Kaybetmeye de devam ediyor.

    Acil çözüm bekleyen sorunlar çözülmeden yaşanan sıkıntılar daha da açmazların gölgesine giriyor. Açmaz adı üzerinde açmaz. Bir de buna gerilimli olaylar eklenince, çok zor günlerin Türkiye\'yi beklediğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

    27.12.2009
    DUYGU KARAHASANOĞLU