ANASAYFA » yazarlar » SALİH ERGÜL GENEL BAŞKAN
    MERHABA
    Sevgili Dostlar! Sizlere birçok gazete –dergi ve internet sayfasından MERHABA dedim. Benim için bu \"Merhaba\"nın ayrı bir yeri ve değeri var.
    Senelerdir çeşitli Derneklerin yönetiminde yer aldım. Hiç birine talip olmadım. Görev verildiğinde hakkıyla yapmaya çalıştım.

    Türkiye genelinde büyük bir eksikliği dolduracak olan, kuruluşunda Genel Sekreterliğini yaptığım, ANADOLU BASIN YAYIN BİRLİĞİ\'Nİ Genel Başkanımız Hasan Alparslan\'ın önderliğinde kurarken biraz endişeliydim.

    Biliyorum ki;

    Türkiye\'mizde ve Denizli\'mizde çok Dernek kurulur ama uzun vadede ayakta kalamaz. Kalanların ise yönetim sorunu, kaynak sorunu, ilgi ve alaka görüp, görememe gibi sorunları olduğunu gördüm ve yaşadım.

    A.B.Y.B nin böyle bir sorunu yoktu. Dolayısıyla bu maya tutacaktı. Mayanın tutacağına olan inancım, Genel Başkan Hasan Alparslan\'ın yakinen şahit olduğum, bitmek tükenmek bilmeyen gayretleri ve azmi ile doruk noktaya ulaştı.

    Kuruluşunda gördüğüm birlik ve beraberlik duyguları, Genel Kurulda, daha da pekişti.

    Yurdun dört bir yanından gelen Gazeteci-Yazar-Şair-Radyo ve Televizyoncu meslektaşlarımızın ilgilerini görünce büyük bir boşluğun var olduğu ortaya çıkmış oldu.

    Ve ben içtenlikle inanıyorum ki; A.B.Y.B bu boşluğu dolduracaktır.

    Kısa bir özeleştiri yapacak olursak:

    Anadolu\'da Basın-Yayın neredeyse tekelleşti. Bu tekelleşme zaman içinde kırılmalara ve dağılmalara sebep oldu.

    Koltuklarına oturup kalkmasını bilmeyen yöneticiler ise mensuplarının maneviyatlarını kırdılar. Siyasette olduğu gibi arkadan gelen gençlerin önünü açmadılar ve gününü gün etme politikası uyguladılar.

    A.B.Y.B MENSUPLARINA BU MANEVİYATI YENİDEN KAZANDIRACAKTIR.

    Üyelerinin hak ve menfaatlerini korkmadan her platformda dile getirecektir. Ve birçok mesele de çözülecektir.

    Başta Basın Kartı ile ilgili sorunlar olmak üzere, basın mensuplarının tüm sorunları…

    Yayıncıların RTÜK payları,KDV,telif hakları ile ilgili sorunları….

    Şair ve yazarların sorunları da dahil olmak üzere, birçok konuda hizmet ifa edecek olan ve sonuca da ulaşacağına inandığım ANADOLU BASIN YAYIN BİRLİĞİ\'NİN Türkiye\'mize, Basın-Yayın camiamıza hayırlı olmasını diliyorum.

    Yönetime seçilenleri başta Genel Başkan Hasan Alparslan olmak üzere hepsini teker teker kutluyor ve başarılar temenni ediyorum.

    Salih Ergül (Amasya İlinden)
    ergulsalih2009@hotmail.com