ANASAYFA » yazarlar » M.YALÇIN YILMAZ
    BİR ARA VERİN
    Eğer bir gün yolunuz Denizli\'ye düşerse, İşinizi gücünüzü bir tarafa bırakın, Hayatınızın akışına BİR ARA VERİN Denizli\'nin 20 Km. batısında Aydın-İzmir karayolu üzerindeki şirin ilçesi Sarayköy\'e mutlaka uğrayın.
    Bizde öyle yaptık. Anadolu Basın Yayın Birliğinin mutat Aralık ayı toplantısını 12.12.2009 tarihinde yaptıktan sonra başta Genel Başkanımız Sayın Hasan ALPARSLAN bey olmak üzere Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Cengizhan ERDEM, Genel Sekreter Yardımcımız Haşem ŞAHAN ve Teşkilatlanmada görev almış arkadaşlarımız Sayın Ali Ziya ÖĞÜTCEN ve Sayın Mehmet YILDIZ\'la birlikte Sarayköy\'de yayın hayatını sürdüren \"Özel Fm\" radyosu ile \"Gazetem Özel\"e ziyarette bulunduk.

    Kuruluşun Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Bahattin VAROL\'dan çalışmalar hakkında bilgi alındı, yayın hayatında karşılaşılan sıkıntılar ve çözüm yolları üzerinde konuşuldu. Çalışmalarının devamı dileğiyle gazeteden ayrıldık.

    Niyetim, daha önce birkaç defa konakladığım \"İNALTI KAPLICALARI\"nda keyifli bir gece daha geçirmekti. Ali Ziya Bey ve Mehmet beyle birlikte Sarayköy\'ün 10 Km. kadar batısında, kıvrımlı toprak yol üzerine atılan ve yer yer çukurlar bulunan asfalt yoldan ilerleyerek \"Doğal Yaşam Alanı\" olarak nitelendirdiğim İnaltı kaplıcalarına ulaştık.

    Her zamanki gibi güler yüzlü, sevecen, son derece kendine güvenen kişiliğiyle İnaltı kaplıcalarının sahibi/işletmecisi Mustafa ŞEN bey tarafından karşılandık. Sanmayın bu ilgi alaka sadece bize değil, kaplıcaya gelen her kişi içinde geçerli bu karşılama.

    Müşteri kabul bölümünde sohbet edip çay içtik. Kaplıca hakkında da Mustafa ŞEN beyle sohbet ettik.

    Alınan bilgiye göre İnaltı Kaplıcaları,
    4 Süit oda olmak üzere 120 yatak kapasiteli,
    1 Adet Açık yüzme havuzu,
    2 Adet bay-bayan termal havuzu,
    Çamur banyoları,
    Açık büfe restorantı ile,
    Açık otopark alanı olan, toplamda 5 bin metrekare üzerine kurulmuş bir tesis olduğunu öğrendik.

    Kaplıca suyunun özellikleri ve hangi tür hastalıklarda tamamlayıcı tedavi unsurlarının olduğu konusunda da ;

    Toplam 1818.82 mg/Lt. mineralizasyonu olan, sülfatlı, kükürtlü, florürlü misk nitelikte termomineralli bir su olduğu,
    Kronik bel ağrılarına,
    Yumuşak dokulu eklem hastalıklarına,
    Ortopedik operasyonlar, beyin ve sinir cerrahisi sonraki gibi uzun süreli hareketsiz kalma durumlarındaki tedavilerde,
    Kronik dönemlerdeki seçilmiş nörolojik rahatsızlılarda,
    Stres bozukluklarında,
    gibi gibi daha birçok hastalığın tamamlayıcı tedavi unsuru olarak kullanılabilmekte olduğunu, alternatif tedavinin de beraber yapılması halinde daha net ve sevindirici sonuçlar alındığını söyledi Mustafa ŞEN bey benden söylemesi.

    Gece geç vakitlere kadar muhabbet devam etti. Odama dinlenmeye çekildim. Günün yorgunluğunu terkibi Sayın Mustafa ŞEN tarafından hazırlanan el kesimi, yeşil sabunla özel banyoda attıktan sonra deliksiz uykunun keyfine vardım.

    Güneşin ilk ışıklarıyla beraber uyandığımda bir gün öncesinin yorgunluğundan eser yoktu. Kendimi bir daha dolu havuzun sıcak sularına bıraktım. \"iliğim kemiğim eridi\" derler ya işte aynen bu duyguları yaşadım. Sabah kahvaltısı için salona geçtiğimde manzara enfesti.

    Büyükçe bir tencere içinde yerli imalat tarhana çorbası, içmeden geçmek enayilik olur dedim, içtim,Reçel çeşitleri katkısız, kızarmış ekmekle lezzeti bir başka,Yeşil zeytin, siyah zeytin, biberlisi, soslusu, Zeytin yağı hepsi Mustafa beyin yine kendi imalatı, kostiksiz,Tereyağı, yumurtası, peyniri, kuru üzümü, tahini, pekmezi, balı komşu köyden,Cevizi, inciri bahçeden, bunların hepsinden yedim.

    Ayağa kalkıp derin bir nefes aldıktan sonra bir anda karşıdaki tepeye tırmanasım geldi.İşin şakası bir tarafa güzel ve sağlıklı bir gün geçirdiğimi düşünüyorum. Kapıda sizi apoletli görevli karşılamıyor belki, yemek salonuna geçerken oda numaranız sorulmuyor, bir eli arkada papyonlu kasıntı garsonlar hizmet vermiyor belki, ama her şey doğal.

    Bir günlükte olsa özgürlüğün tadını çıkarmak istiyorsanız birazda kendinize zaman ayırın BİR ARA VERİN ve bu güzellikleri mutlaka sizde yaşayın. Mutlu olun.

    Saygılarımla.
    M.Yalçın YILMAZ
    Anadolu Basın Yayın Birliği Genel Sekreteri
    23.12.2009