ANASAYFA » yazarlar » M.YALÇIN YILMAZ
    NİYETİMİZ İYİ OLSUN
    Ülkemizde kamuya çeşitli hizmetlerde bulunmak üzere kurulan binlerce Sivil Toplum Kuruluşları (STK) bulunmaktadır.

    Bu kuruluşların ortak amaçları,Kazanç paylaşma dışında, kanunlarla yasaklanmamış belirli ve ortak bir gayeyi gerçekleştirmeye yönelik, anlaşılabilir ve süreklilik arzı ile hukuka veya ahlâka aykırı olmamalı ilkesiyle çalışmalarını yürütmektir.

    Ne yazık ki; bazı Sivil Toplum Kuruluşları (STK) hedeflerine varamadan, basiretsiz yönetimler sayesinde yarı yolda tabiri caizse havlu atmışlardır. Bir kısım STK yöneticileri ise arkalarına belirli güçlerin rüzgarını alarak kendilerine nüfuz sağlama, halkın manevi duyguları üzerinden pirim yapma gayreti içine girmişlerdir.

    Görevini layıkıyla yapan yönetimlere de sözümüz yoktur. Onlara da başarılarının devamını dileriz. Yaptıkları hizmetlerden de keyif alır, mutluluk duyarız.

    Anadolu basınının gelişmesi ve varlığını sürdürmesi için bu hizmette bizde varız dedik ve Anadolu Basın Yayın Birliği\'nin Ana Tüzüğü Denizli İl Dernekler Müdürlüğünce 08 Mayıs 2009 tarihinde onaylanarak, Birliğimizin faaliyetlerine başlamıştır.

    Ülkemiz genelindeki Radyo, Televizyon, Gazete, Dergi, İnternet gazeteciliği ve Resmi kurum ve kuruluşlarının basın - yayın birimlerinde çalışmış olanlar dahil, gerek kadrolu ve gerekse özel kesimlerde olan çalışanları Muhabir, Yazar Musahhih, Spiker, Kameraman, Yazı İşleri Müdürleri Stajyer muhabirler ile yaygın basının Anadolu\'da görev yapan muhabir ve temsilcileri ile yazarları; şair ve ozanları, araştırmacı ve derlemecileri yasanın öngördüğü şekilde bir çatı altında toplamak, Mesleki, sosyal ve ekonomik haklarını korumak, geliştirmek ve gelişmelerine yardımcı olmak amacıyla gerekli çalışmalara başlanmıştır.

    Ülke genelinde teşkilatlanma tüm hızıyla devam etmektedir. Duyarlı meslektaşlarımızı ve emekçilerimizin desteğini bekliyoruz. Hacıbektaş geleneği söylemiyle,bir olunması,iri olunması,diri olunması gerektiğini,dağılma,bölünme yerine birlik ve beraberlik içerisinde güçleri birleştirip daha mükemmeli, daha güzeli, bulmamız gerekiyor.

    O halde ANADOLU BASIN YAYIN BİRLİĞİ şemsiyesi altına hoş geldiniz desem yanlış olmaz. Bugün belki küçücük bir kar tanesiyiz ama çok kısa bir zamanda Edirne\'den Ardahan\'a, Sinop\'tan Hatay\'a kadar, küçük bir fısıltıyla harekete geçen çığ gibi büyüyerek, beyazlığını kaybetmeden bir kartopu haline geleceğiz. Buna inanıyoruz. İnandığımız için de buradayız.

    Bu oluşumu başlatan kıymetli büyüğümüz, güzel insan, Sayın Hasan ALPARSLAN bey ve gönüldeşlerini aldıkları bu onurlu görevden dolayı kutluyorum. Başarılar diliyorum. Yüce Rabbim yüzümüzü kara çıkartmasın. Yolumuz açık olsun.

    Ne dedik; yeter ki NİYETİMİZ İYİ OLSUN.

    Saygılarımla 25 Kasım 2009

    M. Yalçın YILMAZ