ANASAYFA » Haberler » (ABYB) SALİH ERGÜL’DEN ÜYELERİNE UYARI
(ABYB) SALİH ERGÜL’DEN ÜYELERİNE UYARI
Şubelerimiz ve Üyelerimizin dikkatine! Yurt çapında her geçen gün, Anadolu Basın Yayın Birliği olarak büyümeye devam ediyoruz. Şube kuruluşlarımızda, bu büyümede referans olan, teşvik eden, emeği geçen herkese, Genel Başkan Olarak teşekkür ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum. Ancak: Sözlü ikazlarıma rağmen bazı Şube Başkanlarımız ve Yönetimlerinden bazıları, tüzüğümüzün dışına çıkmakta, üzerlerine düşen görevleri yerine getirmemektedirler. Özellikle yanlış anlaşılmalara sebep olabilecek tutum ve davranışlar sergilemektedirler.

Tüm Şube Başkan ve Yönetimlerinin, Tüzüğümüz ve Yönetmeliğimiz doğrultusunda hareket etmeleri gerekmektedir.Başkanlarımız ve üyelerinin tüzükte olmayan Unvanlarla, kamu oyunda açıklama yapmaları, Birliğimizin selameti açısından sakıncalı görülmektedir.

Tüzüğümüzün iyi okunması, ona uygun davranılması, bizim ayakta uzun süre kalmamızı sağlayacaktır. Vurdumduymazlık ise sonumuzun göstergesi olacaktır.. Halbuki biz her zaman, üyelerimizin selameti için ayakta kalmak zorundayız.

İyi niyetle yola çıkılan, fakat sonuç itibariyle cevabını veremeyeceğimiz bir duruma düşmemiz hepimizi üzer.

Bu itibarla, aşağıda önemli noktalarını aldığım,  Dernek Tüzüğümüzün 2-7- 9-29-30 maddelerinin iyi okunması, bunların dışına çıkılmaması, İl Başkanlığı- İlçe Başkanlığı- Bölge Başkanlığı gibi unvanların tüzüğümüze uygun unvanlar olmadığını hatırlatır, gereken hassasiyetin gösterilmesini rica ederim.

                    Salih Ergül

Anadolu Basın Yayın Birliği Genel Başkanı

 


(Tüzüğümüzün dikkatle incelenmesi gereken maddeleri)


MADDE 2 – Derneğin Adresi: DENİZLİ’dir.ANADOLU BASIN YAYIN BİRLİĞİ DERNEĞİ 5253 Sayılı Dernekler Yasası gereğince Genel Merkez, denetimi altında il ve ilçelerde “ŞUBELER” açar. Şubeler Genel Merkez denetimi altında, Yönetmeliklere göre çalışır. Genel Merkez yasalara uymadığı tespit edilen “Şubeleri” fesih etme ve yönetim kurulunu görevden alma yetkisine sahiptir.


MADDE 7 - Asil üye olmak isteyenler tüzükteki kurallara uygun olarak;
a) Genel Merkez’in olduğu yerde Genel Başkanlığa,

-4-

b) Şubelerde ise Şube Başkanlıklarına asil üyelerden ikisinin yazılı önerileri ile başvuruda bulunurlar.

Yönetim kurulunun kararı bir yazı ile üye adayına bildirilir. Üyeliğe kabul edilen aday giriş aidatını, üye kabul bildirimini izleyen bir ay içerisinde derneğe ödemek zorundadır. Ödeme zamanında yapılmadığı takdirde üyeliğe alınma kararı kendiliğinden geçersiz sayılır. Üyelik isteği reddedilen kişinin Birlik Merkez Yönetim Kuruluna itiraz hakkı vardır. Birlik Merkez yönetiminin vereceği karar kesindir. Birlik merkez yönetim kurulunca üyelik isteği geri çevrilen aday aradan tam bir yıl geçmeden yeniden müracaatta bulunamaz. Şubesi olmayan illerde müracaat o ilin temsilcisine yapılır. Bu müracaat temsilcinin görüş bildirimi ile birlikte genel merkez yönetim kuruluna intikal ettirilir. Genel merkez yönetim kurulunun vereceği karar kesindir. Üyelik için ikinci bir müracaat aradan tam bir yıl geçmeden yapılamaz. Şubeler üye kayıt bildirimlerinin bir suretini bir liste ile birlikte 30 günde bir genel merkeze bildirmek zorunluluğundadır.

 

DERNEĞİN ORGANLARI


MADDE 9 – Derneğin organları şunlardır

1-Genel Kurulu
2-Genel Merkez Yönetim Kurulu
3-Denetleme Kurulu
4-Yüksek Onur Kurulu
5-Şubelerin Yönetim ve Denetim Kurulları


Şube Organları ve Yönetim Şekli:

MADDE 29 – Şube organları Genel Kurul, Denetim Kurulu, Yönetim Kurulu’dur. Şubelerin bütün muamele ve işlemleri Anadolu Basın Yayın Birliği Tüzüğü, Yönetmelik ve Dernekler Kanununa göre yürütülür.


MADDE 30 – Derneğin gelirleri şunlardır:
1-Giriş ödentileri 10.00.-TL.( Yönetim Kurulu Kararı ile değişebilir)
2-Üyelik aidatları yıllık 12.00.-TL.

-10-


3- Dernek tarafından gerekli izinler alınarak tertiplenen çay ve yemekli toplantı, gezi ve eğlence, temsil, konser, spor yarışması ve konferans gibi faaliyetlerden sağlanan gelirler,
4- Gerçek ve tüzel kişilerin kendi isteği ile derneğe yaptıkları bağış ve yardımlar,
5-Yasaların Derneğe sağladığı gelirler.
6-Öteki gelirler, (iç ve dış seyahatler, piyangolar)
7-Bu gelirler yasalara uygun olarak makbuz karşılığı tahsil edilip, ilgili defterlere işlenir.
8-Derneğin hesapları milli Bankalarda açılan hesapta toplanır.
9- Para çekimi Yönetim Kurulu Kararı ile iki imza ile yapılır.
10-Şube ödentisi: Derneğin genel giderlerini karşılamak üzere şubeler tarafından tahsil edilen üye ödentilerinin yüzde 5’i altı ayda bir genel merkeze gönderilir.

 

Tüm Haberler için tıklayınız »