ANASAYFA » yazarlar » 
    AKAN KANLAR VE SİYASET
    Çatışma ve ölümler o kadar arttı ki, ülkemiz artık resmen savaşta sanırsınız.Kürt-Türk-Arap-Ermeni-Yahudi ve her ırktan insanların beraberce yaşadığı bu memlekette acı,gözyaşı ve hüzün var.İktidar ve muhalefet bu işe bir çözüm arayacağına sadece birbirilerini eleştirmekle meşgul olmaktalar.Nerede bu vicdanlar diye sormak geliyor içimden.
    Çözüm üretecek, akan kanı durduracak siyasiler nerede?


    Türkiye çok partili bir sistemdedir. Bu çok partili sistemin de bilindiği gibi ülkemizin her ilinde temsilcileri ve teşkilatları bulunmaktadır. Üzülerek ifade etmek isterim ki bu temsilciler seçimleri kaybettikten sonra muhalefet görevlerini unutup kenara çekilir ve suskunluğa bürünürler. Yeni bir seçim oluncaya kadar.

    Bir seçim söz konusu olunca hemen her zaman aktif bir siyasetin içinde olduklarını ima edercesine sahneye çıkıp seçimlerde adaylıklarını koyma yarışına girerler. Oysa bunların böyle bir tutum ve düşünce içinde olmaları daha çok insanın aklına acaba bazı düşüncelerini rant’a çevirmek mi istiyorlar diye düşünceye sevk ediyor insanı.

    Siyasi partilerin temsilcilerinin görevi her seçim sonrasında seçimi kaybetseler de siyasetlerini yapmalı ve halkın verdiği muhalefet görevlerini en iyi şekilde yerine getirmelidirler diye düşünüyorum.Şimdi önümüzde bilindiği gibi bir yerel seçim var.

    Söz konusu siyasi partilerin temsilcileri bir iki aya varmaz yerden ot biter gibi hemen sahneye çıkacak ve yerel seçimler için halkın oylarına talip olacaklar. Halk bunlara elbette ki itibar etmeyecek ve haklı olarak soracaktır bu güne kadar neredeydiniz diye.

    Ben özellikle ilimizdeki siyasi partilerin temsilcilerine değinmek istiyorum müsaade ederseniz. Her seçimde Ağrı\"ya bu güne kadar aşinası bile olmadığımız yüzler karşımıza çıkar ve falan partinin adayıyım diyerek halkın arasına çıkar ve oylarına talip olduğunu belirtir.

    Ağrı\"ya sadece seçim dönemlerinde gelen ve Ağrı’mızın konumunu rüyasında bile görmeyenlerin Ağrı’dan aday olmalarını hep çıkarcı görmüşümdür. Ama her nedense siyasi partilerin genel merkezleri sanki Ağrı\"da(merkez) aday olabilecek evsafta birilerinin olmadığını ima edercesine hep tercihlerini Ağrı’lı olmayanlardan kullanma gibi bir talihsizlik içine girerler.

    Bunun yanı sıra ilimizdeki siyasi parti temsilcileri ve teşkilatları seçimler tamamlanıp sonuçlar belli olduktan sonra bunların hiç birini artık Ağrı\"da göremezsiniz.

    Pusuya yatar gibi yeni bir seçimin olmasını beklemeye koyulurlar ve yeni bir seçim söz konusu olunca hemen ortaya çıkarlar.

    Ancak halkımız sadece seçimden seçime ortaya çıkan, muhalefet görevlerini yapma çabasında bulunmayanları çok iyi analiz etmiştir ve bunlara bundan böyle kesinlikle itibar etmeyecektir. Bu nedenle hangi siyasi parti olursa olsun seçimlerden zaferle çıksın çıkmasın siyasetini adam gibi yapmalı ve soyunduğu siyasetin hakkını ortaya koyduğu adamlıkla yapmalıdır.

    Ben bu güne kadar böylesi bir siyasetçiye rastlamadım ancak bundan sonra rastlamayı da umut ettiğimi belirtmek isterim. Bunun yanı sıra ilimizdeki seçimlerde zafer kazananların da bu halkın oyu ile zaferi kazandıklarını hiçbir zaman unutmamalıdır.

    Halkımız oylarıyla birilerine bir onur veriyorsa onur edinen kişi ya da kişiler halka karşı her zaman sorumlu olduklarını asla unutmamalıdırlar. Halkımızın oyu ile seçilip meclis çatısı altına gidenlerin bu güne kadar halkımıza karşı olan vefa borçlarını ödediklerine ne yazık ki tanık olmadım.

    Dileğim bundan sonra halkın oylarıyla bir yerlere gelenlerin ve siyasi parti temsilcilerinin asli görevlerini en iyi şekilde yapma erdemliliğini göstermeleridir.