ANASAYFA » yazarlar » AHMET TANRIKULU
    ATATÜRK STADI HEMEN TAŞINMALI MI?
    Denizlispor maçlarına seyirciler gelmemektedir.
    Denizlispor maçlarına seyirciler gelmemektedir. Maçlara seyircilerin gelmeyişinin asıl önemli sebeplerinden birini de Denizli Atatürk Stadı’nın kent içindeki konumu teşkil etmektedir.

    Denizlispor bütün maçlarını İlimizin en büyük ve modern stadı olan Atatürk Stadyumunda yapmaktadır. Denizli Atatürk Stadyumu, kent merkezinde meskûn mahal içinde kalmış, etrafı yüksek katlı evlerle ve konutlarla sarılmış durumdadır. Bu durum maçlarda stada taraftar ve seyirci getirilmesinde etkili sorunlar çıkarmaktadır.

    Birçok seyirci bu yüksek binaların balkonlarından ve terasından maçı ücretsiz izlemekte, seyirci kaybına yol açmaktadır.

    Stadın çevresinde araç parkı ve trafik sirkülâsyonu sorunları had safhadadır. Stadın araç park yeri yetersiz olduğundan seyirci, etrafta bulunan mahalle aralarındaki sokaklara güç bela aracını park etmek zorunda kalıyor. Normal günlerde mahalle sakinlerinin park ettiği araçlarla dolu olduğu için çoğu da aracını park edemeden bölgeden ayrılıyor.

    Kısaca; araç park sorunu son derece büyük bir problem olarak karşımızda durmaya devam ediyor.

    Bunun yanında maçın olacağı gün statta meydana gelen gürültü kirliliği başta olmak üzere her türlü olumsuzluktan mahalle halkı sakinleri her yöne doğru yaklaşık bir kilometreye yakın alanda rahatsız olmaktadır.

    Çevrede apartman girişi kapılarının önleri park eden araçlarla tıkandığı için, apartman sakinleriyle araç sahipleri arasında bugüne kadar duyulmayan ve dile getirilmeyen önemli olumsuzluklar yaşanmaktadır.

    Stadın şehir merkezinde meskûn mahalde bulunması nedeniyle; maç giriş ve çıkışları esnasında Delikliçınar Meydanı’ndan başlamak üzere Lise Caddesi, Çamlık yolu, Kiremitçi Mahallesi, Çevre Yolu(Fatih Caddesi), Yenişehir Bölgesine kadar, Kuşpınar, Mehmetçik, Çamlık ve Kınıklı, İnönü Caddesi, Emek Caddesi, Kıbrıs Şehitleri Caddesi özetle kentin Delikliçınar’dan yukarısının ulaşımı adeta felç olmaktadır.

    Denizli Atatürk Stadı’nın şehir merkezi’nde yer almasından dolayı özellikle maç sonrası maçın sonucuna göre galibiyetin verdiği sevinç, yenilginin verdiği öfke gibi heyecanlı topluluk içinde psikolojik durumu değişen taraftarın yol açtığı veya açabileceği istenmeyen olaylar meydana gelmektedir. Bu sırada çeşitli iş kollarında faaliyet yürüten esnaflara ait dükkân, mağaza ve işyerleriyle alanda bulunan park halindeki her türlü araç çeşitli şekillerde zarar görmektedir.

    Hatta olayla hiçbir ilişkisi olmayan yaşlılar, kadınlar, çocuklar başta olmak üzere yoldan geçen bazı vatandaşlar bile can güvenliği sorunları yaşamaktadır. Yukarıda belirttiğimiz sebepleri daha da çoğaltıp, artırmak mümkündür. Ege Bölgesi’nin en önemli kenti olan Denizli’ye yakışan yeni bir stadın daha uygun ve daha modern şartlarda yapılması düşünceme göre herkesin tasvip edeceği ve benimseyeceği bir konu olsa gerek.

    Ülkemizin parlayan yıldızı Denizli’nin bu önemli eksikliğinin ortadan kaldırılarak, şehrin rahatlatılması gerekmektedir. Bu durumun çözümlenmesi hem ilimizin gözbebeği Denizlispor’un daha iyi koşullarda yapacağı maçlara taraftar desteğinin sağlanarak başarılı ve kentimize yakışır şekilde sonuçlar alabilmesi için; başta kentimizi yönetenler olmak üzere; işadamları, sivil toplum örgütleri, siyasi partiler, kurum ve kuruluşlar işbirliği yaparak, biran önce bu projeye elbirliğiyle sahip çıkmalı ve hayata geçirmelidirler.