ANASAYFA » yazarlar » DUYGU KARAHANOĞLU
    BU İLÇE HEPİMİZİN
    Gelişigüzel yollar, gelişi güzel park edilen araçlar ve gelişi güzel ehliyet alan sürücüler…
    İnsan hayatı o kadar ucuz ki, kuralsız yaşamak marifet haline geldi. Kurallı yaşayanların vay haline! Demode hayat sürüyorlar diye alay ediliyorlar. Kimler ediyor diye sormayın?

    Bilen zaten biliyor. Bilmeyen de sorup öğrensin . bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp.

    İlçe içerisinde yaşanan trafik karmaşasını bilmeyen yoktur. Yaya olarak da sürücü olarak da bu çilekeş trafiği çekmeyen yok.

    Araçların kaldırım kenarlarına bazen de kaldırımların üzerine park etmesi inanın cinayet gibi bir şey. Sürücülere neden araçları park ettiniz sorduğunuzda \"ilçede otopark var mı? Nereye park edeceğiz\" diyerek haklı sitemlerini dile getiriyor.

    Doğru ilçede otopark yok. Doğal olarak da araçlar bir yerlere park edilecek. Kimse aracını ceketinin cebine koyamaz ya! Mutlaka yol kenarında bir yere park edecek.

    Gelişi güzel park edilen araçlar, ilçe trafiğini olumsuz yönde etkilediği gibi çirkin bir görüntüde ortaya koyuyor. Bu ilçe turizm kenti ilan edildi. Bu şekilde mi 2023 yılına merhaba diyecek?

    İlçenin değerini bilmek gerekir. Tarihi Sümela Manastırına on yedi kilometre uzaklıkta olan bir ilçe bu konumda mı olmalı? Binlerce turistin ziyaret ettiği Sümela Manastırına giden yolda ilçe merkezinden geçmektedir.

    Bu yol güzergahında turistlerin rahatça oturabileceği mekanlar yok. Dinlenme yerleri yok, olanı da yetersiz.

    Geçenlerde bir arkadaşımız evlilik yıl dönümünü kutlamak istedi. Her yıl Akçaabat\'a giderek evlilik yıl dönümlerini kutluyordu. Bu yıl değişiklik yapıp, Maçka\'yı tercih ettiler. İyi ki de ettiler! Yemek yiyebilecekleri bir yer de, bulamadılar.

    Önce Hamsiköy tarafına gittiler. Boylarının ölçülerini alınca, Altındere vadisine yöneldiler. Burada açık bir yer bulamadılar. Geç bir saat değildi. 19.30\'da yemek yiyebilecekleri bir yer bulamayınca, çaresizce geri dönmeye karar verdiler.

    Allah\'tan tesis sahiplerinden biri hallerini görünce, kuymak yapabileceğini söyleyerek tesisi açtı.

    Görülüyor ki, bu ilçede yapılacak çok iş var. Herkese görev düşmektedir. Hiç kimse kendini kenara çekmek lüksüne sahip değildir.

    Bu ilçe hepimizin ilçesi olduğuna göre bu ilçeye sahip çıkmakta hepimizin görevidir.

    Bir çok Avrupalı Türkiye\'yi bilmezken, bu ilçeyi çok iyi biliyor. Sabiha Gökçen Havalimanında tanık olduğum bir olayı anlatmak da fayda var.

    Pasaport işlemlerini yaptıran dört turiste rehber soruyor. \"Önce nereye gitmek istiyorsunuz?\" turistler tereddütsüz \"Sümela\'ya, ardından Efes\'e ondan sonra da Ayasofya\'ya gideceğiz\" diyor.

    Yabancı turistlerin önce Sümela\'yı gezmek istemeleri bir tesadüf değildi.

    07.12.2011

    FATMA KARAHASANOĞLU