ANASAYFA » yazarlar » DUYGU KARAHANOĞLU
    TRABZONSPOR İLK SINAVINI BAŞARIYLA VERDİ
    Avrupa Basını Şampiyonlar Liginde oynayan Trabzonsporun İnter\'i 1-0 yenmesini konuşuyor. İspanya gazeteleri attıkları manşetle şaşkınlıklarını ve hayranlıklarını dile getirdi. Bu gazetelerin başlıklarından bazıları;
    İspanya gazetesi Marca; \"Türk sopası yiyen İnter, kötü gidişini sürdürdü\' \"Rakip kaleye sadece bir kez şut çeken Trabzonspor, deplasmanda galip geldi. Sahanın en büyük ismi Osmanlı kaleci oldu. İnter, taraftarı önünde kötü bir imaj verdi. 94 dakika boyunca, Türklerin en iyisi, değeri biçilmez Tolga\'yı aşamadı.\"

    İtalya Gazetesi Corriere dello Sport ise \"FC İnter\'in dibe vurdu.\" \"Trabzonspor FC İnter\'i cezalandırdı.\" Yazarken, Tuttosport gazetesi de \"FC İnter\'e Trabzonspor şoku\" başlığını attı. Aynıgazete, bu sezon Fenerbahçe\'nin yerine Trabzonsporun Avrupa Şampiyonlar Ligi\'ne dahil edildiğini ve Trabzonspor\'un İnter\'i 1-0 yenmesiyle Gasperini\'nin başının dertte olduğunu yazdı.

    Trabzonspor\'un İnter\'i 1-0 mağlup etmesi Avrupa basınının da o kadar yankı yaptı ki, gerek İspanya gerek İtalya gazeteleri İnter\'in kötü gidişine sayfalarca yer verdi. Avrupa basını Trabzonspor\'un destan yazdığını dile getirdi. La Stampa: \"Trabzonspor, Inter\'i San Siro\'da yendi.\" RAI News: \"Trabzonspor Inter\'i dize getirdi.\" \"Il Messaggero: Inter felaketi devam ediyor. 3. maç 3. mağlubiyet.\" Fantagazzetta: \"Anneciğim Türkler. Gasperini\'nin görevine bu gece son verilebilir.\"

    UEFA\'nın resmi internet sitesi de \"Trabzonspor\'un son dakikalarda attığı gol Inter\'i şoka uğrattı\" başlığıyla verdiği haberde \"Şenol Güneş\'in oyuncuları 2010 şampiyonunu Celutska\'nın golüyle şoka uğrattı ve rakibini yenerek tarihe geçti\" As gazetesi de, \"Trabzonspor, İnter\'i sahasında yenerek bu Şampiyonlar Ligi\'nin ilk sürprizini yaptı\" diye yazdı. \"İnter, bir Türk banyosu yaptı\" başlığını atan El Mundo Deportivo ise, \"İnter, sahasında Trabzonspor\'a karşı aldığı yenilgiyle serbest düşüşe devam edermiş gibi gözüküyor. Lacivert-siyahlılar, karizma eksikliği olan, fikri ne olduğu belli olmayan bir takım imajı veriyor. İtalyanlar tüm maç boyunca çok sinirliydiler özellikle kaleci Tolga\'nın kurtarışları karşısında\"

    Trabzonspor, İnter\'i evinde 1-0 yenmesi Türkiye\'yi sevince boğdu. Trabzon sokakları sevinç gösterilerine sahne oldu. Meydan Park, Maraş Cad, daha bir çok noktada gösteriler horonlar, kolbastılar gecenin karanlığında yankılandı. Trabzonspor taraftarı takımı İtalya\'da yalnız bırakmadı. San Siro\'da takımı destekleyen taraftar, \"bize her yer Trabzon\" sloganıyla inter taraftarını bastırdı. Yetmiş altıncı dakikada, Celustka\'dan gelen golle San Siro\'da ki taraftar ve Türkiye ayağa kalktı. Celustka\'dan 800 bin Euro\'luk golün ardından Trabzon spor kasasını doldurdu.

    Bordo-mavililer devler liginde elde ettiği galibiyetin karşılığında 800 bin Euro prim almaya hak kazandılar. Trabzonspor ayrıca maç başı 550 bin Euro daha alacak. Böylelikle İnter maçından kasaya giren para 1 milyon 350 bin Euro\'ya çıkacak.

    15.09.2011

    FATMA KARAHASANOĞLU