ANASAYFA » yazarlar » DUYGU KARAHANOĞLU
    NEREYE GİDİYORUZ!!!
    Dünyanın çivisi çıktı denilir, ne kadar yanlış kullanıldığı ortada. Dünyanın çivisi niye çıksın, içerisinde yaşayan insanların ne hale geldiği gerçeği göz ardı edilmektedir.
    Değişen ve gelişen teknolojiye ne kadar ayak uyduruluyor? Metropolde yada kırsal kesimde yaşayanı göz önüne alalım. Teknolojinin sunduğu nimetin en işe yaramazını alarak, diğer insanların yaşam alanlarını kısıtlamaktadır.

    Bunu yaparken, özgürlükten dem vurur. Özgür ne demek? Gelişmiş toplumlarda, bir arkadaşının sınırına kadar olan özgürlüktür.

    Peki, bu anlayış bizim ülkemizde daha da minimuma indirirsek, ilçemizde hakim mi? Tek kelimeyle hayır.

    Sevinirken, bir başkasını rahatsız etmek sevinmek değildir. En mutlu günümüz diye plakaların üzerine yazılan yazılardan sonra korna çalmak mutluluk değildir. Örnekleri çoğaltabiliriz. Burada önemli olan bir başkasının hak ve hukukuna tecavüz etmeden sevinçleri, mutlu günleri paylaşabilmektir.

    Bir başkasını rahatsız ederek, eğlenmek egoistliğin de diğer bir adıdır.

    Birinin derdi hepimizin derdi, birimizin sevinci hepimizin sevinci. Bu felsefe tarih oldu. Menfaat varsa, her şey vardır. Menfaat yoksa hiçbir şey yoktur. Çirkin anlayış da olsa yaygınlaştı ve benimsendi.

    İşin ilginç yanı kötü ve iyinin ayırt edilmediği ortamlarda yaşam sürmek.

    Bana necilik aldı başını gidiyor. Kanuni\'nin süt kardeşi Yahya Efendinin Kanuniye dediği gibi \"bana necilik artarsa, askerlerinin arasında o zaman saltan atın yok olacak.\"

    Şu anda bana neciliğin yaşanmadığı bir yer var mı? Bana neciliğin her geçen gün arttığını görmeyen var mı? Çığ gibi büyüyen bu zihniyetin önüne geçmek gerekir.

    İş itlen geçtikten sonra ahlarla vahlarla zaman geçirmenin bir yararı olmayacaktır.

    Her birey yaşadığı ortamın bilincinde olmalı. Sorumluluklarını ona göre yerine getirmelidir. Üzerine değişen vazifeyi yerine kusursuz getirmelidir. Bu ülkeden başka gidecek ülkemiz yok. Bu vatan hepimizindir. Küçük hesaplar yapılmamalıdır.

    Ağaç yaş iken eğilir sözü her kesime göre ayarlanır. Nasıl bir yaşam sunulursa, ömür boyu aynı yaşam sürdürülür. Özel istisnalar kaideyi bozmaz, kısa notu eklemek de yarar var.

    04.02.2011

    FATMA KARAHASANOĞLU