ANASAYFA » yazarlar » DUYGU KARAHANOĞLU
    İNCİRLİK ÜSSÜNDEN ABD\'YE
    ABD, 2003 yılında Irak\'a operasyon düzenledi. Operasyonun adını özgürleştirme koydu. Irak özgür bir ülke olacaktı.
    Halkın refah seviyesi daha da yukarı çıkacak, halkın rahat bir yaşama kavuşacaktı. Saddam\'dan kurtulacak söylemler o dönemde televizyon gazetelerde sıkça karşımıza çıkardı.

    O günden bugüne değişen ne oldu? Irak özgür bir ülke oldu mu? Halk refah seviyesine ulaştı mı? Bilinen tek gerçek Saddam\'ın idam edilmesiydi. Dünyanın gözü önünde Saddam idam edildi.

    Irak halkı, Saddam\'dan kurtuldu ancak istediği hayata kavuştu mu? Kesinlikle hayır. Mülteci olarak başka ülkelerde yaşam süren halkın refahından söz etmek anlamsız olur.

    Irak\'ın ABD güçlerine karşı kendini savunma gücü var mıydı? O dönemde Cumhuriyet Muhafız subayları gücünden emin bir şekilde Irak topraklarını korumak için söylem üzerine söylem yapıyordu.

    Peki Cumhuriyet Muhafızlarına ne odlu? ABD, Irak\' işgal ederken bu subaylar neredeydi? Subayların bir çoğu Türkiye, İncirlik üssünden Amerika\'ya gidiyordu.

    Eşleriyle birlikte hala Amerika\'da yaşam süren Cumhuriyet muhafız subayları halkı düşünmeden Amerika\'nın teklifini kabul edip, rahat yaşamı tercih ettiler. Irak halkı ölü, yada mülteci olmuş umurlarında değil.

    Vatanın bir karış toprağını korumakla görevli olan sözü edilenler, nasıl oluyor da, bu ilkeden vazgeçip, rahat yaşamı tercih edebiliyor?

    Ölüm korkusunun yaptıramayacağı hiçbir şey yoktur. Bunu da bir kez daha görmüş olduk. Irak halkını ölümün kucağına bırakarak ABD\'ye uçan subaylar, hala rahat yaşamlarına devam ediyor.

    ABD, Irak kaosundan çıkmak için türlü senaryolar yazarak, Irak\'ı kaderiyle baş başa bıraktı. Irak, geldiği süreçte, hayata tutunmak için verdiği mücadelelerle baş başa. Yine intihar eylemleri, yine kanlı günler, yine ölümler…

    Irak\'ın payına düşen bunlar. 2011 yılı İnşallah Irak için hayırlı bir yıl olur. Yaralarını sarar.

    19.01.2011

    FATMA KARAHASANOĞLU