ANASAYFA » yazarlar » DUYGU KARAHANOĞLU
    ŞARKIYI HERKES EZBERLEDİ
    Kadınlara uygulanan şiddet maşallah herkesin dilinde. Dillerden düşmeyen bir şarkı oldu. Şarkının sözleri; kadınlara acıma, kadınları korumayla ilgili olduğundan şarkıyı herkes öğrenip ezberledi.
    Ezberledi de ne oldu? Şiddete uğrayan hangi kadının sosyal hakları sağlandı? Hangi kadın \"ben\" deyip topluma karışabildi. Sözde, toplantılarla korunuyor. Her şeyden önce kadın hakları diye bir şey yok.

    İnsan vardır. İnsanların yaşaması gerekenler, neyse her iki cinste öyle yaşamalı. Bunu kısıtlayacak, yada yasaklayacak bir ayet, bir kanun, bir hadis var mı? Varsa çıkartıp göstersinler.

    Hz. Mevlana ne diyor, şehveti nefsi tamamen bırakın diyor. Bu iki öğeyi insanlar ön plana almazsa, ne şiddet olur, ne de sözde kadınları koruma toplantıları yapılır.

    Kimse kimseyi kandırmasın. Her şey ortada açık ve net bir şekilde duruyor. Bazıları pirim yapacak diye, sözde etkinliklerle duyurma peşinde. Konusunu da, kadınlardan seçer. Yanlış her zaman yanlıştır, bunun ötesi berisi yok. Yanlış ne kadar tartışılırsa tartışılsın yine yanlış sonuç elde edilir.

    Kocasının kumar borcunu ödeyen bir kadın, önce psikolojisini ardına öz güvenini kaybediyor. Kadın, boşanmak istediğini söyleyince, hemen devreye kadının anne ve babası girerek, \"olmaz kızım, genç kadınsın. Kocandır eve gitsin gelsin. Boşanırsan, seni kötü gözle görürler, rahat bırakmazlar.\"

    Kumar borcunu bir şekilde ödenmesi istenen kadın, ne yazık ki boşanmak için ailesi tarafından şiddetle kınanıyor. Burada ne var? Tamamıyla bazı ataerkil ailelerinin cahil ve eğitimsizliğidir.

    Kadın, borç ödeyecek, sinirlerini harap edecek, sabahtan akşama kadar bir iş yerinde çalışacak, aldığı maaşla ev kirası, çocukların okul masrafını karşılayacak sonrada kumarbaz kocanın tafrasını dinleyecek.

    Hayır, bu böyle olmaz. Sosyal hukuk devletinde kadınların da hak ve hukuku var. sadece hukuk devletinde değil, dinimiz gereğince de, kadın hak ve hukuku mevcuttur.

    Cahiller, her dönemde boy gösterdiği gibi bugünde boy göstermektedir. Bunun önüne geçmek öyle sözde toplantılarla olacak iş değildir. Eğitim, eğitim, eğitim…

    Fitne fesatlığı yaratanlar, kainatın yaratıcısına sığınsın.

    31.12.2010

    FATMA KARAHASANOĞLU