ANASAYFA » yazarlar » DUYGU KARAHANOĞLU
    BİR RÜYA GÖRDÜM
    Bir rüya gördüm. Hayırdır inşallah. Fazla uykuyu sevmem. Uyuduğum zaman hep rüyalar görürüm. Bazen kabus, bazen de pembe düşler.
    Geçen gece gördüğüm rüya, pembe bir düştü. Maçka\'yla ilgili olduğu için siz değerli okurlarımla paylaşmak istedim.

    İlçeye yaklaşır yaklaşmaz tren düdüğü avazı çıktığı kadar bağırıyordu. Yanımda oturan an kız kompartımanda çığlık çığlığa bağırdı. Her ikisinin de gözü dışarıdaydı. Ben de gözlerimi onların baktığı yere çevirdim.

    Çizgi film kahramanlarının kocaman heykellerini gördüm. Sarı civciv tiviti, kayu, uslanmaz kedi tomun ismi bir çırpıda kısın dudaklarından döküldü.

    Tren, istasyona girer girmez kız annesini çekiştirerek, çizgi film kahramanlarının sergilendiği heykeller parkına getirdi. çantamı alıp bende indim. Aynı renge boyanmış her biri üç katlı evin arasından geçtim. Geniş caddede yürümek zevkinin düş de, olsa tattım.

    Kaldırım tertemiz dükkan kutularından arınmıştı. Sinema salonunun önüne geldiğimde, filmin afişine baktım. Vizyona giren filmin gösterimde olması beni mutlu etti. O sırada süslü, zilli fayton önümden geçip gitti. Çok geçmeden ikinci fayton geldi. Hiç düşünmeden faytona binip şehir turu attım.

    Alış veriş merkezleri, restorantlar, kültür merkezleri, kahvaltı salonlarının önünden hızla geçtik. Göz ucuyla baktığım yerlerde herkes mutlu mutlu gülümsüyordu.

    Derede kanonla gezen gençler, gülme krizine kapılmıştı. Seyir balkonlarında çaylarını yudumlayanlar keyifle o anlarının tadını çıkarıyordu.

    İlçemde herkes mutluydu. Yediden yetmişe herkes kendine uygun alanlarda dinleniyordu.

    Gezi trenlerine binenler, soluğu Sümela Manastırında alıyordu. İlçenin belli yerlerinde ki istasyonlarda yolcu alan lastikli dört vagonlu trenlerden bir kısmı Sümela bir kısmı Vazelon Manastırına gidiyordu.

    Faytondan inerken, uyandım. Gördüklerim bir düştü, ama ne müthiş bir düş!

    İnşallah bir gün Maçka\'da gördüğüm ve düş gibi bir ilçe olur.

    25.11.2010

    FATMA KARAHASANOĞLU