ANASAYFA » yazarlar » DUYGU KARAHANOĞLU
    NELER OLMAZ Kİ
    İki dağ arasına sıkışan Maçka gelişmesini diğer ilçelere göre daha geç yapıyor. Dağların ilçe merkezine dik gelmesi yüzleri ve sinirleri germektedir.
    Ne yapmalı? Dağların altına dinamit koyup havaya uçurmak mı gerekiyor?

    Kesinlikle hayır, yapılacak olanlar gayet basit. Dağların konumlarına göre neler yapılacağı konusunda fikir üretmek gerekir.

    Fikir üretmek için de fikir kulüplerinin gündeme gelmesi şarttır. Fikir platformları oluşturularak ilçenin sorunları tespit edilerek, çözüm yolları bulunmalıdır.

    Her ilçenin kendine göre sorunları mutlaka vardır. Ancak Maçka\'nın sorunu daha çoktur. Nedenine gelince, aşırı göç vermesidir. Göç vermesi de, mevcut değerleri de bir anda alt üst etmektedir.

    Olaylara dar çerçeveden bakmak yerine, geniş açılardan bakılırsa, ilçenin gelişmesi ve büyümesi de, çabuk olur. Turizm kenti Maçka, yaşam kalitesini henüz yakalamış değil. Hala kahve kültürünün egemen olduğu ilçede hangi kültür dengelerinden bahsetmek biraz zor. Daha doğrusu imkansız.

    Kültür Merkezi, tiyatro salonu, sinema, konferans salonu, alış veriş merkezi, sebze hali, açık yada kapalı otopark, otogar, düğün salonu, dere boyunca kahvaltı salonları ve deniz ürünleri satış noktaları gibi yerlerin bulunmaması ilçeyi içe kapattı.

    Maçka\'nın atılım yapma zamanı geldi de geçti. Öğrenci sayısının giderek düşmesi, Maçka\'nın ne denli göç verdiğinin ayrı bir şahidi.

    Göçleri geri almak yada durdurmak için yukarıda saydığımız yerlerin acilen yapılması şarttır. Hizmetin A veya B partisi olmaz. Hizmet adı üzerinde hizmettir. Edirne\'den Ardahan\'a kadar olan topraklar içerisinde TC kimliği taşıyan her birey kaliteli yaşama layıktır. Atalarımızdan miras kalan asillik, tarih boyunca sürdür ve sürmeye devam edecektir.

    Sümela Manastırının ilçede olma avantajını ilçe mutlaka kullanmalı. Başka bir ilçede olmuş olsaydı, çok daha farklı durumlar meydana gelirdi.

     Sümela Manastırını ziyarete gelenlerin konaklayacağı her bütçeye uygun sosyal tesislerin bir an önce hayata geçmesi ilçe, halkını olduğu kadar ülke ekonomisine de katkı sağlayacağı aşikardır.

    03.12.2010

    FATMA KARAHASANOĞLU