ANASAYFA » yazarlar » DUYGU KARAHANOĞLU
    DUYGULARINIZI DEĞİL MANTIĞINIZI KULLANIN
    TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon üyeleri geçen hafta Zorlu Otel\'de toplantı yaptı.Yap lan toplantıda öne çıkan sadece Trabzonlu kadınların satılmasıydı.AK Parti ve CHP milletvekillerinin katıldığı toplantı da, gönül isterdi ki daha seviyeli olması.
    CHP İzmir milletvekili Canan Arıtman\'a , 3 çocuk annesi bir kadın satıldığını söylemiş ve tüm Trabzon bu konuda zan altında bırakıldı. Fırsat eşitliği ne demek ?

    Trabzon da kadınlar satılıyor! Bu ne demek tüm bunların cevabı belli. Ne var ki çözüm için değil sorun yapmak için durduk yerde sorun çıkartmak.

    Basına kapalı toplantı da CHP İzmir millet vekili Canan Arıtman ile Tüm Kadınlar Derneği Başkanı Cemile Keskin arasında şöyle bir diyalog geçiyor;

    Keskin –Önce telefonunuzu kapatmalısınız.
    Arıtman –Boş konuşuyorsunuz.
    Keskin –Sert kayaya çarptınız.
    Arıtman-Sizi parçalarım ve beceririm.

    Biri milletvekili diğeri sivil toplum kuruluşu temsilcisi aralarında geçen diyalog hiçte hoş değildi. Ağza alınmayacak küfrün salonda yankılanması toplantının amacına da gölge düşürmüş olmadı mı?

    Kadınların satıldı ifadesi bana göre çok yanlış kullanılan bir cümledir kölelik 1900 başlarında bitmişti. Köle ticareti yapan tüccarlar, kadın ve erkek ayırt etmeksizin bir başka ülkeden alıp ,diğer başka ülkeye götürüp satıyordu.

    Özellikle Afrika\'dan alınan köleler Amerika\'ya satılıyordu.\"Kökler\" dizisini hatırlayanlar kölelerin yaşamını ve kaçışlarını çok daha iyi görür.

    İnsan ticaretinde cinsiyet ayrımı yapılan işe göre değişirdi. Bugüne baktığımız da, kölelik ortadan kalktı yerini modern hayat aldı.

    Gelelim kadınların satılmasına! Bir çok kadın kendi isteğiyle para karşılığında seks yapmaktadır yada kendi isteğiyle koca bulmak için birilerine para teklif etmektedir. Hiç kimse kalkıp da bunu kadınların satıldığına getiremez.

    Allah herkese akıl ve fikir verdi. Hangi meslekten olursanız olun duygularınız değil, mantığınızı kullanın.

    09.12.2010

    FATMA KARAHASANOĞLU