ANASAYFA » yazarlar » DUYGU KARAHANOĞLU
    ALT YAPI ŞART
    Hizmet, ona yurt sevgisiyle ölçülür. Deyişiyle başlamak istiyorum.
    Hizmetin ne anlama geldiğini ve kimlere gerektiğini acaba yeterince bilip, uygulayabilir muyuz? Önce iyi bir hizmetin oluşabilmesi için eğitim seviyesinin Yüksek olması gerekmektedir.

    Peki bu nasıl olacak? Bu konuda en büyük görev hiç şüphesiz öğretmenler düşmektedir. Okul yaşına gelen bir çocuğa ailesi mutlak suretle okula gönderecektir.

    İşte! Burada büyük sorumluluk ve yarının geleceği saklıdır. Bir madenci çıkardığı külçe altını işlemeden satışını gerçekleştiremiyorsa, bir çocuğu da yetiştirmeden topluma atamazsınız.

    Eğer atarsanız her türlü facialarla karşılaşmak zorunda olduğunuzu da unutmamalısınız.

    Okula giden bir çocuk iler ki, yaşantısına ışık tutmak için aldığını uygular. Onun için verilen eğitim ve öğretime gereğinden fazla önem gösterilmelidir.

    Nasıl ki, bugünün çocukları yarının büyükleri olacaksa, herktesin ama herkesin üzerine düşen görevi fazlasıyla yapmak durumunda olduğu gerçeğiyle karşı karşıyayız.

    Hizmet lafta kalacak bir sözcük değildir. Eğer yapılmayacaksa söylemenin ve hizmeti bekleyen binlerce, on binlerce kişinin hayallerini dondurmanın ne anlamı var.

    Hangi hizmeti getirmek istiyorsa, orada yaşayan insanlar yararına, yapılacağını ve onarlın faydalanacağı şekilde olmalıdır.

    Yoksa menfaat ve çıkar uğruna yapılan hizmetin de, bana göre hiçbir önemi kalmadığı gibi kendi kendini kandırmaktan başka bir şey olmaz.

    Hele alt yapısı oluşmadan, sözüm ona yapılan hizmet kime faydası olur? Kime mi? Tabii ki, yine o hizmeti getiren kişiye. Çünkü etrafında o kadar yaltakçılar vardır ki, her yaptığı işi büyük bir olay olarak alırlar ve yansıtırlar.

    Yine halka atılan büyük bir yemin ardından avlamaktan başka bir şey değildir. Eğer halkın mutluluğu ve refahı gerçek anlamda isteniyorsa, verilmeye çalışılan hizmet değiştirilmelidir.

    Daha objektif olunmalıdır. Birinci derecede ki yakınlarına değil, toplumun her köşesinde yaşayan insanlara ulaştırılmalıdır.

    \"Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır.\" Büyük önderimiz Mustafa Kemal\'in dediği gibi olmalıdır.

    Eğer bunu anlamakta güçlük çekenler varsa, lütfen kitap okuyarak, kendilerini yenilemeye çalışsınlar.

    FATMA KARAHASANOĞLU