ANASAYFA » yazarlar » DUYGU KARAHANOĞLU
    TEK KARE PARÇASI
    Tek kare parçası olan dünya da yaşananlar hep aynı.Değişen yada değişmek isteyen olaylar zinciri devam ediyor.
    Zinciri tutan eller bu sefer farklı. Hitler, ikinci dünya savaşlında Yahudilere uyguladığı soykırımı bugün Yahudiler Filistinlilere uyguluyor.

    İsterseniz tarihe şöyle bir uzanıp karşılaştırma yapalım. Hitler\'in Yahudilere uyguladığı zulmü bugün Yahudiler Filistinlilere uyguluyor. Alt karedeki fotoğraf her şeyi anlatıyor.

    Hitlerin askeri eline aldığı silahla Yahudileri sindirmeye çalışıyor, aynı Yahudi bu kez kendisi Filistinlileri sindirmeye çalışıyor. Tarihin akışı elbette böyle olmamalıydı.

    Ancak savaşların ve soykırımın yarattığı psikolojik baskı ileriki yıllara ne yazık ki, aynı şekilde taşınıyor. Kimlikler farklı olsa da, şiddet hep aynı.

    İnsanın insana tahammülü olmadığını her iki karede gösteriyor. Nasıl bir kin? Nasıl bir soykırım?

    Sonuçta ölen ve öldüren insan. Böyle bir katliamın içinde nasıl bulunabiliyorlar? Vicdanları olmadığı kesin. Anlamsızca bir kavganın içinde yıllarca birbirlerini öldürdüler.

    Hitlerin yaptığı ölümler soykırımla adlandırılıyor. Yahudilerinde yaptığı soykırımdır. Başka izahı yoktur. Kadın, çocuk demeden dünyanın gözü önünde Filistinliler katlediliyor.

    Sözüm ona kınama mesajları, bir iki yardım kuruluşunun yaptığı yardımlar. Yahudiler Hitlerden çok çektiği aşikar. Aynı işkenceyi Filistinlilere yapıyor.

    İnsanlık suçu işlendiği ortada. Belki bu yüzyılda insanlık suçu olarak adlandırılmıyor ama ileriki yüzyıllarda insanlık suçu olarak tarih kitaplarında yerini alacak.

    Tarihin tozlu sayfalarında bir çok olay açığa çıkmadı. Hala çıkmak için uzanacak bir eli bekliyor. O beklenen el hiçbir zaman gelmeyecek. Sessiz bekleyişini sonsuza değin sürdürecek.

    Filistin\'in gözyaşları ne zaman dinecek? Ne zaman kendi topraklarında rahat rahat dolaşacak? Kamplarda sürdürdüğü yaşantısına ne kadar daha devam edecek? 

    Hamas\'ın üst düzey bir yöneticisinin Dubai\'de hunharca katledilmesini kim duydu, Kim kınadı?! Kurulan öldürücü tim tarafından adım adım izlenen Hamasın üst düzey yöneticisi otel odasında elektro şokun ardından boğulması hangi ajanslara düştü? Sonuçta, ölen bir Filistinliydi…

    24.02.2010
    FATMA KARAHASANOĞLU