ANASAYFA » yazarlar » DUYGU KARAHANOĞLU
    TEHLİKELİ OYUN BAŞLADI
    Terörün izleri silinmeden yeni açılımla sokaklara dökülen terör yanlıları adeta terör estiriyor. Birileri olaya demeli.
    Otuz bin kişinin kanına giren Öcalan\'ın yeni koğuşunun santimetre karesi gündem konusu oldu. DTP\'liler kendilerine buldukları yandaşlarla sokağa döküldü.

    Doğu illeri savaş alanına çevrilirken, çocukların güvenlik güçlerine taşla saldırmaları hiç de hoş görüntüler değil.

    Haber bültenlerinde provokatör eylemler diyerek olayları geçiştirmek bir anlık göz kapatmaya benzedi.

    Güneydoğu illerinin bir çoğu karıştı. Sokaklar savaş alanına dönerken, halk birbirine vurmaya başladı. Tehlikeli oyun başladı. Diyarbakır\'da çıkan çatışmada bir gencin ölmesi olayın çekilmek istenen çirkin boyutu görülmelidir.

    Batılı güçler, yine devrede. Türkiye\'yi karıştırmak için her yolu denemekte kararlılar. Bu sefer Kürtler seçildi. Oysa TC kimliği altında yaşayanlar arasında ayrım yoktur.

    Ancak PKK terör örgütünü devreye koyan batılı güçler bu oyundan kazançlı çıkacaklarını zannetmektedir. Kendi oyunlarına Güneydoğu\'da yaşayanları katarak kendilerince karışıklık yaparak, Türkiye\'nin iç huzurunu bozmaya başladılar.

    Türkiye doğusuyla, batısıyla, güneyiyle , kuzeyiyle sağduyulu olmalı. Batının oyununa gelmeden, tahriklere kapılmadan, gereken dersi vermeli. Batının istediği gibi heyecanla olaylara yaklaşılırsa, işte o zaman ateşle dans başlamış demektir.

    Dokunulmaz zırhı altına giren DTP\'li vekiller halkı kışkırtarak, sokak gösterisi yapmaları hiç de TBMM vekilini yakışmıyor. Utanmadan sıkılmadan vatanın bölünmez bütünlüğü için yemin edenler, bugün vatanın bölünmesi için çaba sarf ediyorlar.

    TBMM çatısı altında olacaksın, vekil maaşı alacaksın. Sonra da bu ülkenin altına dinamit koyacaksın.

    Nasıl vicdan sahipleri bunlar? Tarih önünde hesap verecekler.

    Türkiye\'nin altına dinamit sokmakla kendi hayatlarının daha iyi olacağını düşüneler ilk önce kendilerini kandırmaktadır.

    Bu vatandan doğup büyüyen bir insan, her şeyden önce vatanına sahip çıkar veya çıkmalı. Bunun aksini düşünmek bile istemem.

    Her şeyin önüne geçen para terör eylemlerin de, ilk sırada yerini aldı. Belli bir para karşılığında satın alınanlar, şunu iyi bilsinler ki, Türkiye\'den başka hiçbir ülke onlara kucak açmaz.

    Yine Türkiye\'de yaşamak zorunda kalacaklar. Batılı güçler sadece kendilerini düşünür. Kendilerini o kadar düşünenler ki elleri yanmasın diye de maşa kullanırlar. Maşanın işi bittiğinde de fırlatıp atarlar.

    Evlerinde soba yakanlar maşayı iyi bilir. Belli yerde kullanılan maşa, iş bitince bir kenara bırakılır. Bunun için çok etmek gerekir. Kim dost, kim düşman! iyi analiz edilmelidir.

    Onun için siz, siz olun hiç kimsenin oyununa gelip vatanınız satmayın… Çünkü gidecek olduğunuz başka bir vatan yoktur.

    06.12.2009

    Fatma KARAHASANOĞLU
    (TRABZON)