ANASAYFA » yazarlar » SALİH ERGÜL GENEL BAŞKAN
    HEDEFTEKİ TÜRKİYE
    Salih Ergül

    HEDEFTEKİ TÜRKİYE

     

    Bugün yeni bir çağın başlangıcında dünya sisteminin güç merkezlerinin bütün yer  küreyi şekillendirmeye çalıştıkları bir süreçten geçilmektedir. Bu olayların en yoğun yayıldığı yer ise başta Ortadoğu olmak üzere, Balkanlardan Avrasya’ya kadar uzanan kendi uygarlık alanımızdır. Bu süreçte Türkiye büyük ölçüde bölgede yaşanmakta olan olayların ve uygulanılmaya çalışılan projelerin hedefinde olan bir ülkedir.

    İşte böyle bir aşamada Türkiye tam bir yol ayırımına girmiştir. Bu kavşakta bir tarafta bölgemizde kanlı olayların başlamasına sebep olan gelişmeler, istikrarsızlaştırma siyasetleri ve Türkiye’yi parçalamak isteyen güç merkezlerinin hedeflerine ulaşmak için takip ettikleri karanlık oyun anlayışları, diğer tarafta ise kendi kültür ve uygarlık dünyamızda, kendi birikimimizle Avrasya perspektifi ile bütünleşen modern bir Türkiye yaratma yaklaşım ve anlayışı bulunmaktadır.

    Bugün, karşı karşıya kaldığımız sorun, ülkemizin bölünüp parçalanması için hortlatılan PKK terör örgütü ve yandaşları “mayın eşekleri”, Batı’nın baskı ve dayatmalarıyla Musul ve Kerkük’te başlayan, oradan Kıbrıs’a uzayan, Ege’yi ve bütün Anadolu’yu tehdit eden çevirme ve ele geçirme stratejisine karşı durmak mecburiyetindeyiz.

    Bizlere bu vatanı emanet bırakan atalarımızın manevi huzurunda millet sevdalısı, Türkiye sevgisi ortak paydasında bütünleşen bütün vatanseverleri Türkiye merkezli yeni bir medeniyet projesinde birleşmenin önemini sahiplenmeliyiz.

    Manzara açıkça göstermektedir ki, yolumuz uzun, işimiz çetindir. Bu yolda yılmadan ve usanmadan gayret göstermek, hepimizin boynunun borcudur. Fitne ve fesada meydan vermeden birlik ve beraberlik içinde Ay yıldızlı bayrağımızı hak ettiği yerde her zaman dalgalandırmak bu aziz vatan’a sahip çıkmanın asgari şartıdır. Ve de… Bu kutsal topraklarda yaşayanların asli görevidir…

    Saygılarımla. 25.11.2012