ANASAYFA » yazarlar » SALİH ERGÜL GENEL BAŞKAN
    MÜSLÜMAN TÜRK OLMAK
    Müslüman Türk olmak,Mekkede Kâbe, Mostar'da köprüdür, Kerkük'te kaledir, İstanbul'da Kızkulesi'dir, Anadolu'da buğdaydır, Çukurova'da pamuktur,Ege'de tütün,Karadeniz'de fındık,Trakya'da ayçiçeğidir.Müslüman Türk olmak,Çanakkale'de ölmektir.
    Savaşırken ölmeyi ölümsüzlük bilmektir.Çanakkale'de ölmeden önce düşmana su vermektir, onun yaralısını sırtında kendi hastanesine taşımaktır.

    Müslüman Türk olmak, düşmanın ardından rahmet okumak, kanlından bile helallik almaktır.

    Müslüman Türk olmak, sabahları odana rahmet dolsun diye, camı açmaktır. Kar yağdığında kayak yapmayı değil, evsizleri düşünmektir. Balkon köşesine kuşlar için, kışın ekmek kırıntısı, yazın su koymaktır. Yağmura rahmet, kara bereket diye bakmaktır.

    Müslüman Türk olmak, harap bir ülkede, zengin ülkelerin müstemlekesini reddedip, tahtadan kılıç ve ipten üzengi ile, paylaşacak ve sahiplenecek tek varlığı fakirlik olmasına rağmen, yedi düvele meydan okumaktır.

    Müslüman Türk olmak, askere davul-zurna ile uğurlanmaktır, belki de dönmeyeceğini bilerek.

    Müslüman Türk olmak, olmak, annenin şehit oğlunun ardından 'bir oğlum daha olsun, onu da vatan için göndereceğim' demesidir. Babanın gözyaşlarını tutarak, tabutuna son kez dokunurken 'vatan sağ olsun' demesidir.

    Müslüman Türk olmak, evindeki bir kap aşın yarısını tanrı misafirine vermektir. Kendi yerde, misafiri döşekte yatırmaktır .

    Müslüman Türk olmak, Allah ve Peygamber sevgisi ile yaşamaktır.Yunus'u bilmektir, Aşık Veysel'i sevmektir. Mevlana'yı, Hacı Bektaş-ı Veli'yi ve Hoca Yesevî -tek bir satırını okumasa da yüreğinde taşımaktır.

    Müslüman Türk olmak, saz çaldığında, ney üflendiğinde, mehteri gördüğünde,kös dövüldüğünde ve kaval çaldığında, yüreğinin derinlerinde bir sızı sezmektir, bir de Yemen Türküsü'nde…Çanakkale Türküsünde ağlamaktır.

    Müslüman Türk olmak, hayatın sana verdiklerine 'nasip', vermediklerine 'kısmet' demektir. Her işin 'hayırlısına' inanmaktır.

    Müslüman Türk olmak, yaradılanı Yaradandan ötürü sevmektir. Müslüman Türk olmak, en zayıf gününde bile dünyaya meydan okumak, her ufunetin bir şafakta biteceğini bilerek tevekkül göstermektir.

    Magazin programları ile dizilerin arasına sıkışsa da, silkinip üzerindeki ölü toprağını atabilmektir.

    Müslüman Türk olmak Anadolu'da her düşen yağmur damlasına hamdetmek, her çıkan başak için şükretmektir. Müslüman Türk olmak, medeniyetler mezarlığı Anadolu'da dik durabilmektir.

    Zor iştir Müslüman Türk olmak,Ama ecdadımızdan ve imanımızdan aldığımız güçle her zoru başaracağımıza inanmaktır MÜSLÜMAN TÜRK olmak.
    Alıntı