ANASAYFA » yazarlar » SALİH ERGÜL GENEL BAŞKAN
    RAMAZAN VE KUR\'AN
    Müslümanların bu feyizli günleri ihyâ edebilmelerini Rabb\'imden niyaz eder,sıhhat, afiyet ve günahlardan arınmaya vesile olmasını dilerim.
    Bakara suresinde Allahü Zülcelalimiz: \"Ey İman edenler! Sizden öncekilere farz kılındığı gibi oruç, size de farz kılındı. Ta ki korunasınız...\" (âyet: 183) \"Oruç sayılı günlerdedir. O günlerde sizden kim hasta veya yolcu olur da oruç tutmazsa başka günlerde tutmadığı günler sayısınca oruç tutar.

    Oruç tutmaya takati yetmeyenler ise hergün için bir yoksulu doyuracak kadar fidye vermesi gerekir. Kim kendi isteğiyle fazladan hayır yaparsa, bu, kendisi için daha hayırlıdır. Eğer bilirseniz, oruç tutmanız sizin için daha hayırlıdır. (âyet: 184)

    O sayılı günler Ramazan ayıdır ki, insanlara doğru yolu gösteren, hidayeti ve hakkı bâtıldan ayırmayı açıklayan Kur\'ân, bu ayda indirildi.Sizden kim Ramazan ayına erişirse, onu oruç ile geçirsin. Kim hasta ve yolculukta olur da oruç tutmazsa başka günlerde tutamadığı günler sayısınca oruç tutar. Allah size kolaylık diler, zorluk dilemez. Ki, böylece, sayıyı tamamlayasınız. Sizi doğru yola ilettiği için Allah\'ı yüceltiniz ve şükredesiniz... (Âyet: 185) buyuruyor.

    Ramazan ayı ile Kur\'ân-ı Kerim arasında maddi-mânevi bir bağ vardır. Ramazan ayında Kur\'ân-ı Kerim okumak Allah (c.c.) katında en efdâl ibâdettir. Ramazan ayından istifade edecek olanlar, Ramazan ayında gelmeye başlayan Kur\'ân-ı Azim\'e \"EVET\" diyenlerdir. O Kur\'ân\'ı beşikten mezara kadar baş tâcı edenlerdir.

    Bu Ramazan ayında eskiden olduğu gibi şuursuzca oruçlara devam etmeyelim. Ziyafetlerle, gösterişle, riyâ ve sun\'î hareketlerle bu yıl olsun Ramazan ayını sulandırmayalım.

    Bu mübârek ayda insanlığı bâtıldan kurtarmak için gelmeye başlayanKur\'ân-ı Kerim ile aramızdaki engeli bu Ramazan ayı vesilesiyle kaldıralım.

    Kur\'ân, dünyada kendisiyle anlaşmış olanlara şefaat edecektir. Oruç, kendisine şânı gereğince hürmet edenlere şefaat edecektir.

    İbâdetleriniz makbul, duâlarınız kabul olsun.

    ALLAHA EMANET OLUNUZ