ANASAYFA » yazarlar » SALİH ERGÜL GENEL BAŞKAN
    AK PARTİ VE CHP
    17 Nisan Pazar günü EGS Kongre ve Kültür Merkezinde Ak Parti aday tanıtımı vardı.Salon tıklım tıklım doluydu. Ak parti İl Başkanı Av. Avni ÖRKİ\'NİN açılış konuşması da dahil, adayların performansı yerindeydi.Özellikle üç adayın konuşması çok etkileyici idi.
    Beşinci sıra adayı Cahit ÖZKAN, ikinci sıra adayı Mehmet YÜKSEL ve birinci sıra adayı Nihat ZEYBEKÇİ.

    Cahit Özkan\'ın heyecanlı ve kendine güvenen bir tavırla CHP ikinci sıra kontenjan adayı İlhan CİHANER\'E söyledikleri salondan büyük alkış aldı.

    Mehmet YÜKSEL\'İN :
    \"Bizim Mehmet olmayı, Mehmet ağabey olmayı istedim ve oldum\" Deyip ağabeylik sorumluluğunu yüklenmiş olmanın bilincinde olduğunu beyan eden konuşması dikkat çekiciydi.

    Ve son olarak kürsüye gelen birinci sıra adayı Nihat ZEYBEKÇİ ise:

    Hem kendine olan güven, hem de bilgi ve birikiminin yanında hizmet aşkının verdiği cesaretle, neler yaptığını ve daha neler yapabileceklerini çok veciz bir şekilde dile getirdi.

    Özellikle CHP NİN ikinci sıra kontenjan adayı İlhan CİHANER\'E yaptığı benzetme ve performansı ile salonun lider konuşmacısıydı.

    Salonda dikkatlerden kaçmayan eksiklik ise: Halen milletvekili olan ama aday gösterilmeyen vekillerin olmamasıydı. Akıllara şu soru geldi:

    \"Sıralamaya giremeyen aday adayları geldi de, acaba vekiller neden gelmedi?\"

    Bu sorunun cevabı gelmeyen vekillerde ama onlara vekâleten Mehmet YÜKSEL, onların selamını söyledi salona. Yanımdakilerden duyduğum sözler manidardı.\"Sıralamaya giremediler şölene de gelmediler\"

    Vekillerimiz gerçekten mazeretleri vardı da gelemediler mi? Yoksa Gelmediler mi?

    Mazeretleri varsa mesaj gönderemezler miydi? Mazeret beyanları olmadığına göre; Gelmediler. Bu da şık bir hareket değildi.

    Gelelim CHP NİN son dakika sürprizi ikinci sıra kontenjan adayı İlhan CİHANER\'E:

    Cihaner Denizliye hizmet edeceğini söylüyor.
    Cihaner Denizliyi ne kadar tanıyor?
    Düne kadar Denizliyi biliyor muydu?
    Hiç gelmişliği, kalmışlığı varmıydı?
    Herhalde önce Denizliyi öğrenecek.
    Sonra sorunlarını öğrenecek.

    Daha sonra da hizmet edecek. Çok uzun bir yol değil canım, neden olmasın?

    Şu bilinmelidir ki: Hiçbir zaman Denizli ithal adayı kabul etmemiştir. İthal adaylar hep partilerine eksi getirmiştir. CHP artı getireceğini sanıyorsa yanılıyor. Yanıldığını da 12 Haziranda hep beraber göreceğiz.

    Bir de işin kontenjan kullanma süreci var ki hepten soru işaretleriyle dolu.

    Denizli kontenjan kullanılmaması yönünde genel merkeze bastırırken: Genel merkez Denizliden giden listeyi aynen YSK (Yüksek Seçim Kurulu)a bildiriyor. YSK ise kontenjan kullanacaksınız diyor. CHP yüksek seçim kurulunu suçluyor. Hâlbuki ön seçime gitmeden önce, Genel Merkez YSK ya kontenjan kullanacağını bildirmemiş olsa;

    YSK neden kontenjan kullanacaksınız desin ki?

    Burada şu sonuca gelmek mümkün: Kontenjan konusunda ya bilinerek bir oyun oynandı Denizliye. Ya da o kadar hukukçu aday adayının arasında bu gerçeği gören olmadı.

    Her iki halde de CHP deki bu olay, gelecekte CHP NİN aleyhine zihinlerde yer almaya devam edecektir.

    Aslında CHP ön seçim yapmakla, Demokrasinin gelişmesi için cesur bir adım atmış puan almıştı, bu yapılanla da aldığı puanı zedelemiştir.

    Tüm partilerde yapılan yanlışlıkların cevabı, tercihlerin ve sıralamaların sonucu, 12 Haziranda sandıkta açık ve seçik olarak ortaya çıkacaktır.

    Bekleyip görelim...
    Saygılarımla
    Salih ERGÜL 18.04.2011