ANASAYFA » yazarlar » SALİH ERGÜL GENEL BAŞKAN
    BİR YILI GERİDE BIRAKTIK
    2011 Yılı Bütçesi 26 Aralıkta kabul edildi. Bütçeye baktığımızda çok iyi gelişmeler var. Ama 2011 aynı zamanda seçim yılı.Dengeler alt üst olur mu? Olmaz mı? onu zaman gösterecek.
    Ak Parti hükümetinin uyguladığı politikaları ne kadar eleştirsek te, eskiye oranla iyi bir yerde olduğumuzu da kabul etmek gerekir.

    Eskiden enflasyon canavarından korkardık “Bu sene kaç olacak acaba?” diye. IMF’ in her gelişinde strese girerdik. Para dilenciliği yapmak, kredi notumuzun düştüğünü görmek gururumuza dokunurdu.

    2002 den bu yana, Ak Parti Hükümetinin uyguladığı politikalar sayesinde, durumumuzda gözle görülür iyileşmeler olduğunu söylemek yağcılık olmaz sanırım.

    En büyük payı Milli Eğitime ayıran hükümet, eğitime verdiği önemi her alanda göstermiştir. Verdiği burslar ve bedava ders kitapları bile takdire şayan uygulamalardır.

    “Şehirde ne varsa beldede ve köyde de o olacak” diye,BELDES VE KÖYDES Projelerine bütçeden büyük paralar ayıran hükümet köyden şehre göçü durdurmuş, kısmen de olsa geri dönüşü gerçekleştirmiştir.

    Faiz, enflasyon, dış borç, iç borç artık korkulu rüya olmaktan çıkmıştır. Geçmişte her 100 lira verginin 86 lirası faize gidiyordu. Şimdi 24 lirası gidiyor. Aradaki 62 liralık fark da Devletin kasasında kalarak hizmet ve yatırım olarak vatandaşa geri dönüyor. Bu fark öyle küçümsenecek bir fark da değil. 132 milyar TL. Bu para ile yapılan yatırımlarla Türkiye’nin her tarafı şantiyeye döndü.

    IMF ye borcumuz ¼ e indirildi.
    Ekonomimiz krize rağmen ayakta kalmayı başardı.
    Döviz rezervimiz neredeyse üçe katlandı.
    Milli gelirimiz yükseldi.
    Enflasyon %70–80 lerden %7–8 lere indi.
    Bu sayede altın, döviz ve borsa üzerindeki spekülasyonlar da asgari de olsa frenlendi.

    Efendim;”Bunlar odlu da bizim cebimize giren ne “dediğinizi duyar gibiyim. Cebimize giren belki fazla bir şey olmadı ama; cebimizdekini de enflasyon deyip çalmıyorlar hiç olmazsa. Gelen hizmetleri görme şansımız var bu arada. Eskiden cebimiz delikti. Hizmet yoktu. Para çoktu ama alım gücü yoktu.

    Eskiden TL den kaçıyorduk.
    Şimdi TL ye güveniyoruz.
    Kendi kendimize yetebileceğimize inanmaya başladık.

    Bütün bunları görmezden gelip, negatif düşünce ile eleştiri yapmak çok da insaflı olmazdı kanaatindeyim. Ben hayata pozitif bakıyorum. Hayata pozitif bakmakla mutluluk yakalanır. Yoksa negatif baka baka insan kendini huzursuz eder. Etrafını huzursuz eder.

    2011 in sosyal hayatımızla, aile hayatımızla ve basın çalışanlarımızla beraber, hayata pozitif bakmak suretiyle güzelliklerle, başarılarla dopdolu bir yıl olmasını diliyorum.

    SAYGILARIMLA
    28.12.2010