ANASAYFA » yazarlar » SALİH ERGÜL GENEL BAŞKAN
    HİZMET ÜRETMEK VE 3A FORMÜLÜ
    Hayatın içinde her ne işle meşgul olursak olalım,Araç-Amaç-Azim formülünü uygularsak başarılı oluruz.
    Biz Anadolu Basın Yayın Birliği olarak yola çıktığımızda,  prensip kararları aldık.

    Bu kararları uygulamak genel merkez olarak sadece bizim değil, tüm şubelerimizin de görevi olmalıdır.

    Hedefe ulaşmada araç ABYB.Amaç ise: Basın Yayın çalışanları ve patronlarının tüm hak ve sorumluluklarını hem hatırlatmak, hem de gerekli birimler nezdinde savunmaktır. Bu arada birlik ve beraberliğin tesisi ile de sonuca en güzel şekilde ulaşmaktır.

    Bu hedefe bu araçla, bu amaç doğrultusunda ulaşabilmek için de, genel merkez olarak ilk önce biz ve daha sonra şubelerimiz büyük bir gayret içinde olmalıdır ki sonuca ulaşılabilsin.

    Hizmet üretmek yerine, dedi kodu üretmeyi tercih edersek, yolun sonuna varmamız ve hedefe ulaşmamız zorlaşacaktır.

    ABYB olarak bir yıllık bir geçmişimize rağmen, az zaman da çok işler başardık diyemesek de, şunu rahatlıkla söyleyebiliriz.\"Bir yıllık bir döneme 22 tane şube tamamlamanın,7 tane İl\'e yetki verip sonuç beklerken diğer illerle olan temaslarımız sonucunda yılsonu itibariyle, İllerimizin büyük bir bölümünde şubemiz var\" diyebileceğiz.

    2010 YILI teşkilatlanma yılı,2011 yılı ise proje üretme ve hizmet üretme yılımız olacaktır.

    Bütün bunları yaparken başta genel merkezimiz ve şube yönetimlerimizin moralinin tam olması, birlik ve beraberlik içinde olması çok önemlidir.

    Bir yıllık bir zamanda bizler büyük fedakârlıklara imza attık. Ama her toplulukta olduğu gibi bizde de hizmet üretmeyen, yapılan hizmeti de beğenmeyenler oldu ve olacak. Bu toplu yaşamanın bir gereği.

    Bana güzel gelen başkasına çirkindir. Bana iyi olan başkasına kötüdür. Demokratik bir ülkede, demokrasi kuralları ile yolumuza devam eden fertler ve sivil toplu kuruluşları olarak belki en büyük rahatsızlık kaynağımız, demokrasiyi tam olarak kavrayamamamış olmamızdır.

    Demokrasi: İnsanların birbirini hazmetme olayıdır. Herkes kendi iradesinde ve düşüncesinde hürdür. Kimsenin iradesine ve düşüncesine ipotek koyma hiç kimsenin hakkı ve haddi olmamalıdır.

    Her insan kendi düşüncesinden sorumludur. Meslektaşlarımız arasında da her yazar kendi yazdığından sorumludur. Sen neden böyle düşünüyorsun, sen neden bu yazıyı yazdın ve neden yayınladın demek; Başkalarının hürriyet ve özgürlük alanına girmektir.

    Özgürlükler sınırsız değildir. Herkesin özgürlüğü bir başkasının özgürlüğünün başladığı noktada biter. Camiye giden de, iki cami arasında kalan da, kiliseye gidende, havraya gidende kendi özgürlüğünü kullanmaktadır.

    Demokrasi kuralları içinde, demokratik davranışlar sergilersek sonuca ulaşmamız daha da hızlanacaktır.

    Benim düşünceme saygı duymayana ben nasıl saygı duyacağım?

    Beni sevmeyeni ben nasıl seveceğim?

    Gelin hep beraber meslektaşlar olarak, millet olarak karşılıklı sevgi ve saygı ile birlik ve beraberliğimizi temin edelim.Morallerimizi bozmayalım.3A formülü ile hedefimize ulaşalım diyorum.

    Saygılarımla