ANASAYFA » yazarlar » SALİH ERGÜL GENEL BAŞKAN
    ALLAH UTANDIRMASIN
    Anadolu Basın Yayın Birliği kuruluşunda GENEL SEKRETER olarak görev aldım.Sayın Genel Başkanımız Hasan Alparslan Başkanlığında, yakın zamanda uzun mesafeler kat ettik.Yönetimdeki arkadaşlar olsun,İl Şube Başkanlarımız olsun, çok güzel bir çalışma örneği verdiler.
    Biz Sayın Genel Başkan Alparslan\'la yola çıkarken,halen var olan, ama varlığını kaybetme noktasına gelmiş bir dernekle veya birlikle yola devam etmemizin imkânsız olduğu kanaatine vardık.Ve yeni bir oluşum, yeni bir dinamizm yakalamak üzere,ANADOLU BASIN YAYIN BİRLİĞİNİ kurduk.

    Tüzüğümüzü oluştururken geniş bir kesime hitap etmesi için uzun uzun düşündük. Sonunda iyi bir tüzük oluşturduk.

    Tüzüğümüzde basın –yayının yanında şairlere-ozan ve yazarlara da yer vermek suretiyle, onları da bir çatı altında toplamayı yeğledik.

    Şükürler olsun ki; Bugün gelinen nokta, az zamanda geline bileceğin en iyisi diyebiliriz. Yalnız her zaman bir fazlasını istemek ve o gayret içinde olmak gerekir.Büyük daha büyük olsun.Daha büyük hizmetlere imza atılsın bu amaçla buradayız.

    Öncelikle meslektaşlarımızı bir araya getirmek ve onların sorunlarını, en kısa zamanda ve en iyi haliyle gidermek için buradayız.

    Makam mevki sevdalısı değiliz. Hizmet sevdalısıyız. Makamımızı bizden iyi yapacaklar çıkarsa da devretmesini biliriz. Ve gelen arkadaşımıza da elimizden gelen yardımı yaparız.

    Bir senedir Amasya\'daydım. Şimdi Denizlideyim. Amasya\'daki işim gereği yönetimde yer almam mümkün değildi. Şimdi Denizlideyim ve görevden kaçmam mümkün değil.

    Yönetim kurulumuz, Sayın Genel Başkan Hasan Alparslan beyin de tasvipleriyle, şahsıma GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI görevini verdiler.

    Yönetim kadromuza ve Sayın Genel başkanımıza bana bu görevi layık gördükleri için teşekkürlerimi arz ederim. Verilen göreve layık olmaya çalışacağım.

    Allah utandırmasın.

    Salih ERGÜL
    ABYB GENEL BAŞKAN YARDIMCISI